Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На звернення народного депутата Василя Петьовки уряд виділив кошти для Тячівського та Рахівського районів

На звернення народного депутата Василя Петьовки уряд виділив кошти для Тячівського та Рахівського районів

На звернення народного депутата Василя Петьовки уряд виділив кошти для Тячівського та Рахівського районів

24 червня 2016 року Кабінет Міністрів затвердив Постанову №395, згідно якої розподілили обсяги субвенцій з державного бюджету для  бюджетів місцевих. Простіше кажучи, субвенція – це  грошова допомога місцевим громадам, направлена з державного бюджету для тих чи інших потреб. 

ВІДЕО ДНЯ

Народний депутат України Василь Петьовка у зверненнях на адресу прем’єра та голови ОДА неодноразово наголошував: окремі ділянки доріг на території Тячівського та Рахівського районів на сьогоднішній день перебувають у вкрай занедбаному стані, що ускладнює транспортне сполучення між населеними пунктами, ускладнює роботу швидкої допомоги, шкільного автобуса,  призводить до ускладнень в транспортних перевезеннях. Це все викликає соціальну напругу серед населення. Попередній уряд ці звернення щодо виділення фінансування на потреби соціально-економічного розвитку ігнорував.  

Наразі, згідно  Постанови  Кабміну №395 від 24 червня 2016 року, в урядовій субвенції, для Тячівського району передбачені кошти на капітальні ремонти доріг: 3 млн. 346 тис  для капремонту дороги в с. Лази,  780 тис.  для  відновлення дорожнього покриття  в  селі Новоселиця,  870 тис. для капремонту дороги в  Тисолові,  600 тис. – для відновлення дорожнього  покриття в с. Руська Мокра. Виділили кошти і для капітального ремонту доріг на Рахівщині. Зокрема,  для  міста Рахів: 1 мільйон 187 тисяч на капремонт вулиці Борканюка та 181 тисяча на капремонт вулиці Хмельницького.  Майже 300 тисяч на  капремонт доріг по вул. Борканюка, Миру, І. Франка у смт. Ясіня. Для селища В. Бичків на капітальні ремонти дорожнього покриття  виділили більше 1 мільйона 603 тисячі гривень. Здійснення капітального ремонту автошляхів сприятиме покращенню автомобільного сполучення та покращенню інфраструктури гірського району, позитивно впливатиме на розвиток туризму в регіоні, залученню інвестицій та створенню нових робочих місць.

Реклама

У зверненнях на адресу  урядовців народний депутат Василь Петьовка вказував і на актуальності охоплення дітей дошкільним вихованням, зокрема і на Рахівщині. Згідно урядової Постанови на реконструкцію будівель під дошкільний заклад у місті Рахів, за адресою вул. Богдана  Хмельницького,  105, виділили 3 мільйони 75 тисяч. Це в майбутньому допоможе  охопити більшу частину дітей дошкільним вихованням.

Звісно, що виділених коштів не достатньо для всіх потреб, тому народний депутат і надалі підніматиме питання про виділення коштів на фінансування, в тому числі і на ремонт доріг Тячівського  та Рахівського районів. Василь Петьовка висловив сподівання, що виділена  субвенція – не остання цього року, що кошти і надалі виділятимуть для потреб розвитку об’єктів соціально-економічної сфери, на які вже виготовлена проектно-кошторисна документація

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно