Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дітей з обмеженими можливостями вчили гончарству

Дітей з обмеженими можливостями вчили гончарству
Людям з обмеженими можливостями так потрібна турбота і ласка, а також нові враження. Саме тому на території Обласного центру соціально - психологічної реабілітації дітей та молоді з...

Людям з обмеженими можливостями так потрібна турбота і ласка, а також нові враження.

ВІДЕО ДНЯ

Саме тому на території Обласного центру соціально - психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями 2-3 липня проходили майстер - класи з гончарства для молоді з особливими потребами, яку проводили фахівці Київської гончарної школи.

Заняття гончарством - загально визнаний та ефективний вид арт-терапії. Саме виготовленням глиняного посуду два дні займались молоді люди з обмеженими можливостями. Допомагало їм освоїти цей вид мистецтва подружжя з Києва Сергій та Тетяна Мантуліни. Зізналась пара в тому, що з людьми з особливими потребами працюють вперше, але вважають, що така практика необхідна. Подружжя вперше на Закарпатті і загалом у Мукачеві.

Реклама

Перед приїздом до нашого краю ставили перед собою деякі завдання. Майстер-клас гончарів проходив у рамках Програми приятелів «Потрібні двоє : допоможи іншому – стань приятелем». Саме ця співпраця подарувала вихованцям море задоволення та нові враження. Майже всі в школі працювали з глиною вперше. Кожен з вихованців зможе не тільки спробувати, але й навчитись цьому виду мистецтва, адже така акція - це тільки перший крок на шляху до створення школи гончарства на території реабілітаційного центру.

Наступним кроком стане поїздка викладачів до Києва, де вони спочатку самі освоять гончарство, а потім уже будуть ділитися навиками з своїми вихованцями. А спільна справа завжди об’єднує людей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно