Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Хлопчик з Мукачева став дипломантом Шопенівського конкурсу піаністів у Будапешті

Хлопчик з Мукачева став дипломантом Шопенівського конкурсу піаністів у Будапешті

Хлопчик з Мукачева став дипломантом Шопенівського конкурсу піаністів у Будапешті
25 червня 2012 р. у Будапешті завершився Міжнародний Шопенівський конкурс піаністів, в якому взяли участь 96 учасників з різних країн світу: США, Китаю, Японії, Північної і Південної Кореї, Росії,...

25 червня 2012 р. у Будапешті завершився Міжнародний Шопенівський конкурс піаністів, в якому взяли участь 96 учасників з різних країн світу: США, Китаю, Японії, Північної і Південної Кореї, Росії, Австралії, Італії, Сербії, Франції, Монголії, Німеччини, Ірану, Польщі, Румунії, Саудівської Аравії, Чехії, Хорватії, Латвії, Ірландії, Швеції, Бразилії.

ВІДЕО ДНЯ

Єдиний представник України – Павло Зарецький - учень 6-го класу Мукачівської ДШМ №1-клас викладача Каріни Гончарової Володимирівни – став фіналістом і дипломантом цього конкурсу. Він нагороджений дипломом за успішний виступ на Шопенівському конкурсі.

Програма включала твори Шопена у двох турах, твори французьких композиторів(з поваги до другої батьківщини Шопена) і музику композиторів своєї країни. Павло Зарецький виконував вальси і мазурки Шопена„ „Лунный свет” Дебюссі, твори Лисенка, Бойко і Колеси. Грав дуже виразно, з душею, відчуваючи музику. Девіз цього конкурсу - «Багато виконавців грають добре. Але тільки деякі грають серцем».

Реклама

Надзвичайно високий рівень учасників показав вже перший тур. В кожній з трьох вікових груп були дуже сильні піаністи, які вже гастролюють з сольними концертами.

Журі складалося з 11 відомих концертуючих піаністів, професорів провідних музичних Академій і консерваторій, багаторазових переможців міжнародних конкурсів, представників Франції, США, Польщі, Німеччини, Словакії та Чехії.

Реклама

Спонсорами конкурсу виступили Посольство Польщі, Польський інститут, Будапештський салон ексклюзивних роялів , партнерами – Інститут Фрідеріка Шопена у Варшаві, Центр Шопена у Шафарні (Польща) , Музичний Університет Ф.Ліста (Будапешт, Угорщина), Академія музики (Брно, Чехія), Висока школа музики (Братіслава, Словакія), концертна асоціація de Ville d`Avray (Париж, Франція) та інші музичні товариства.

В рамках конкурсу пройшли майстер–класи і концерти відомих піаністів з Росії , США, Угорщини. Так , наприклад, піаніста і члена журі з Польщі Крістіана Ткачевського , який викладає в США і є призером 25 міжнародних конкурсів, публіка зачаровано слухала дві години і не хотіла відпускати. Він блискуче виконав другу сонату Рахманінова, чотири мазурки Шопена, Шопенівське Andante Spianato and Grande Polonaise Brillante, „Картинки з виставки” Мусоргського та інші твори.

Тож побажаємо нашому дебютанту на міжнародному конкурсі, а тепер уже й дипломанту Павлу Зарецькому стати справжнім музикантом, який своїм мистецтвом буде дарувати радість людям.

Реклама

Каріна Гончарова, викладач вищої категорії ДШМ №1

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно