Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття відвідав голова вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов

Закарпаття відвідав голова вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов

Закарпаття відвідав голова вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов
ВІДЕО ДНЯ

11 липня Національною асоціацією адвокатів України спільно із Спілкою адвокатів України за підтримки Ради адвокатів Закарпатської області у м. Мукачево в готельно-ресторанному комплексі «Фердинанд» проведено із адвокатами Закарпаття обговорення на тему: «Шляхи реалізації конституційних новел в частині адвокатури та аналіз новітньої практики Європейського суду з прав людини».

Експертом в обговорені виступив Дроздов Олександр Михайлович – адвокат, Голова ВКДКА, Перший проректор ВША НААУ, к.ю.н., доцент, – інформує прес-служба органів адвокатського самоврядування Закарпаття.

Реклама

Окремою темою обговорення адвокатами краю стали останні події стосовно проведення незаконних обшуків у адвокатів. Відносно цього питання Олександр Дроздов, зокрема, зазначив: «Повністю підтримую своїх колег та засуджую таку діяльність НАБУ! Зазначу, що поряд з іншими адвокатами брав участь у підготовці низки заяв, скарг та звернень щодо доведення незаконності наведених подій, а також незаконності, невмотивованості та необґрунтованості відповідних судових рішень! Це при тому, що ще, як кажуть чорнила не встигли висохнути після підписання Гарантом змін до Конституції в частині правосуддя, а отже й нашої ст. 131-2. На жаль, зараз знаходячись за кордоном зі своїм клієнтом на слідчих діях був позбавлений можливості взяти особисту участь в захисті адвокатів та відповідних прес-конференціях. Сьогодні слідчі дї закінчилися лише о 1 ночі. Це щодо права адвоката на відпочинок та заборони проводити допити у нічний час у Білорусії».

Свою позицію із вказаного питання висловив Олексій Фазекош, який наголосив: «Прийшов час всім нам об’єднатися. Ми маємо різне бачення моделі розвитку адвокатури України, різне розуміння функціонування її системи, органів самоврядування, виборчих принципів та механізмів, маємо різні підходи до її реформування. Адвокати це, безперечно, індивідуальності, оскільки сама їхня професія носить творчий, індивідуалізований характер. Але, якщо ми хочемо, щоби така професія як адвокат, справжній правозахисник, що є складовою інтелектуальної еліти нашої держави, існував взагалі, ми не те, що маємо об’єднати свої зусилля, у нас просто немає іншого виходу. Як кажуть «іншого не дано».  Ми маємо достатньо сил і засобів, маємо підтримку міжнародного співтовариства, щоби у випадку якихось незаконних дій відносно адвокатів дати цим незаконним діям адекватну відповідь та відсіч. Адвокатура сьогодні сильна як ніколи і в змозі свої позиції відстояти.

Реклама

Рада адвокатів Закарпатської області планує в цьому році ще ряд заходів, які свідчать про розуміння адвокатами Закарпаття тенденцій в нашому суспільстві, пов’язаних з реформуванням правової системи та бажання об’єднатись навколо важливих питань своєї професійної діяльності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно