Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль скасував подвійне скорочення набору учнів до мукачівських ПТНЗ

Москаль скасував подвійне скорочення набору учнів до мукачівських ПТНЗ

Москаль скасував подвійне скорочення набору учнів до мукачівських ПТНЗ

Щоб будь-якою ціною зменшити фінансування трьох професійно-технічних закладів, розташованих у Мукачеві, міська рада примусила директорів ПТНЗ удвічі зменшити кількість прийому дітей на навчання з вересня цього року. За рахунок різкого зменшення учнів замість 29,5 мільйонів гривень, передбачених на потреби трьох профтехучилищ до кінця року, міська рада нишком прийняла рішення виділити 20,2 мільйони гривень. Крім того, мер міста дав вказівку директорам профтехучилищ приймати з вересня цього року на навчання тільки тих дітей, що отримають направлення з підприємств Мукачева. Таким чином створюється штучне обмеження кількості майбутніх учнів, щоб будь-яким методом обрізати фінансування профтехосвіти.

ВІДЕО ДНЯ

– Я розумію, що мукачівській владі взагалі не потрібні профтехучилища, і якщо дати їй волю, через тиждень ПТНЗ будуть закриті, а на їх місці з’являться розважальні заклади чи нелегальні борделі, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – Однак мукачівські ПТНЗ і далі будуть функціонувати в нормальних умовах, як функціонують в інших обласних містах Закарпаття.

Погодження про подвійне скорочення набору учнів мною скасоване. Щодо прийому на навчання дітей виключно із направленнями мукачівських підприємств, то це взагалі ні в які рамки не вписується. На початку року мукачівська влада, не бажаючи фінансувати ПТНЗ, так само використовувала аргумент, що в училищах навчається тільки частина мешканців Мукачева, а всі інші «понаєхалі тут». За таким же принципом можна вигнати з Ужгородського нацуніверситету студентів з інших областей або вилучити з міського бюджету Мукачева податки всіх тих, хто працює в місті, але проживає за його межами. Це грубе порушення 24-ї статті Конституції України, яка гласить: «Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками». Попереджую, що якщо дізнаюся хоч про один факт, що в мукачівських профтехучилищах у дитини відмовилися прийняти документи, бо в неї направлення не з Мукачева, а, наприклад, з Ужгорода чи Львова, одразу звернуся до суду. І цей суд мерія Мукачева програє так само з тріском, як програла суд щодо фінаснування ПТНЗ. Я примушу мукачівську міську раду діяти по закону. В іншому разі вона буде розпущена за невиконання рішення суду. Заодно закликаю мешканців Мукачева наступного разу обирати адекватного міського голову, а не представника якогось сімейно-політичного клану, який не розбирається в управлінні, штучно створює в Мукачеві соціальну напругу, провокує акції протесту з перекриттям міжнародної траси й блокуванням мерії, і дискредитує поняття влади як такої.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно