Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Відтепер польська мова вивчатиметься і в УжНУ

Відтепер польська мова вивчатиметься і в УжНУ

Прес-конференція ректора УжНУ, професора Володимира Смоланки, яку він провів, проводилася через кілька днів після оприлюднення цієї новини. Природно, що ректор був у доброму настрої.

ВІДЕО ДНЯ

– За рік ми показали безпрецедентну динаміку прогресу, – сказав на прес-конференції з нагоди початку вступної кампанії ректор Ужгородського національного університету, професор Володимир Смоланка. – У консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України за підсумками минулого навчального року ужгородський виш піднявся з 30-31-го на 17-18-е місце з-поміж 269 вишів країни.

– Є цілий ряд особливостей, які відрізняють цю кампанію від попередніх років. Вступники, які бажають здобути ступінь бакалавра на базі повної середньої освіти, можуть подавати документи на вступ як у електронному, так і в паперовому вигляді. Це робиться для того, щоб зняти черги.

Реклама

— Ми створили консультаційні пункти, які допомагатимуть абітурієнту заповнити електронну форму. Поставили там потужні комп’ютери, провели інтернет. Таких пунктів буде чотири – в Ужгороді, Мукачеві, Хусті й Тячеві, – додав Володимир Смоланка.

На відміну від минулих років, нині абітурієнтів не обмежують у кількості навчальних закладів, до котрих можна подавати документи. Окрім того, прийом документів проводиться згідно з новим переліком галузей і спеціальностей.

Реклама

У цьому році в університеті продовжилася традиція відкриття нових спеціальностей і спеціалізацій. Зокрема, з 2016 року на філологічному факультеті вперше в УжНУ студенти опановуватимуть нову освітню програму, що включає вивчення польської мови. При цьому вони здобуватимуть кваліфікацію вчителя й викладача російської та польської мов, російської та світової літератури, а ще кваліфікацію філолога, науковця, перекладача (російська мова, польська мова, інші слов’янські мови).

Дотепер на філологічному факультеті, поряд із українською, студенти оволодівали російською, словацькою та чеською мовами. Польська розширить перелік слов’янських мов до п’яти.

Як повідомила завідувачка кафедри слов’янського та контрастивного мовознавства філфаку Тамара Суран, випускники бакалаврату завдяки можливості перехресного вступу в магістратуру чи здобуття другої вищої освіти опановуватимуть польську мову та фах перекладача. Це дозволить впровадження нової освітньої програми відповідно до вимог болонської системи.

Реклама

Випускники з цими спеціалізаціями зможуть працювати як учителями в загальноосвітніх школах, так і перекладачами з польської, російської мов, гідами-екскурсоводами у своїй країні та за кордоном.

За перші два дні надійшло близько восьмисот заяв на вступ до УжНУ, із яких більшість – 575 – на денну форму навчання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно