Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

“Співочі серця” повернулись з Відню з бронзовим дипломом

“Співочі серця” повернулись з Відню з бронзовим дипломом
Хвилювання, невимовний захват, гордість та сльози радості – саме такими емоціями сповнена атмосфера традиційних Всесвітніх хорових зустрічей, що з 13-го по 18-те червня проходили у Відні. До Австрії...

Хвилювання, невимовний захват, гордість та сльози радості – саме такими емоціями сповнена атмосфера традиційних Всесвітніх хорових зустрічей, що з 13-го по 18-те червня проходили у Відні. До Австрії приїхали 33 колективи з 19-ти країн світу, в тому числі і два з України.

ВІДЕО ДНЯ

Хоровий колектив “Співочі серця” з Мукачева під керівництвом Еріки Шебели, здобув бронзовий диплом у категорії юнацьких колективів. Колектив існує вже 10 років. За ініціативою голови товариства німців ”Паланок” Магдалини Гудак та тодішнього священика з Німеччини, який виконував свою місію на Україні, о. Бургарда Ногги й було створено цей колектив. Дівчата співають німецькою та українською мовами. Вони є й церковним хором.

Про перші враження від 28-Інтернаціонального конкурсу хорів ім.Ф.Шуберта розповідає директор центру культури та відпочинку “Паланок” Маріанна Варварцева.

Реклама

- Це була ваша ідея та ініціатива, щоб хор взяв участь у цьому конкурсі?

- Так, хотілося взяти участь в такому конкурсі але крім ініціативи потрібна й велика робота в організації. Півроку тривала підготовки до цього дня. Це й відправлення партитур для міжнародного журі, інші документи, фото,відео. Умови було нелегкими, в нашій категорії юнацьких однорідних хорів до 19 років, співати треба було акапела, один твір повинен був бути німецького композитора 19 ст., один твір автора власної країни, інші два – на вибір. Коли нам виголосили бронзовий диплом серед юнацької категорії до 19 років, емоції нас перехопили. Це як на Євробаченні.

Реклама

- Як пройшли дні конкурсу?

- Відкриття відбулося в другій за величиною церкві Відні, Вотів церкві. Кожен хор міг представити себе з короткою програмою. Вже наступного дня ,відбувся конкурс у найбільшому концертному залі Відня. Кожен хор мав свій день й свою години для конкурсу. Третього дня відбувся концерт в будинку, де народився Ф.Шуберт, хори мали виступити з 20 хвилинною програмою. Вершиною конкурсу був останній день. У великому залі Моцарта, переможці всіх категорій, які були відзначені журі, виступили ще з двома акапельними на вибір творами. Переможцем став хоровий колектив Кантате з Будапешту. Після чого спільно всі хори разом з оркестром за оперними співаками виконали Короновану Месу Моцарта

- Хто керує хором?

Реклама

- Художнім керівником «Співочих сердець» є молодий спеціаліст Еріка Шебела. Вже третій рік вона працює у нашому закладі й треба сказати що багато чого досягла.

-Чи були ще колективи з України?

- Так ,Україну представив камерний дівочий хор імені Лисенка з Києва. Вони здобули золотий диплом в іншій категорії.

Хочеться подякувати обласній раді, міністру МНС Віктору Балозі за допомогу в організації нашої поїздки, начальнику головного управління з питань євроінтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму ОДА Ернесту Нусеру за сприяння в отриманні віз.

Віктор Петрів, Закарпатська обласна рада

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно