Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ключарках освятили новий греко-католицький храм

В Ключарках освятили новий греко-католицький храм
Днями греко-католики відзначали свято Пресвятої Євхаристії, або Божого Тіла, як його ще називають у народі. У церковному календарі воно припадає на четвер, але зазвичай свято переносять на неділю. У...

Днями греко-католики відзначали свято Пресвятої Євхаристії, або Божого Тіла, як його ще називають у народі. У церковному календарі воно припадає на четвер, але зазвичай свято переносять на неділю. У селі Ключарки, Мукачівського району віряни з нетерпінням чекали цього свята, адже окрім святкових урочистих процесій, в селі освячували нову церкву.

ВІДЕО ДНЯ

Свято Пресвятої Євхаристії або Божого тіла відзначається раз у році, тож греко-католики завжди чекають його із нетерпінням. З нагоди празника у селі відбулося освячення нової греко-католицької церкви Покрову Пресвятої Богородиці.

Будівництво храму розпочалося у 2007 році. Зводили його силами всіх вірників та окремих меценатів. Освятити новий храм приїхав владика Мілан Шашік, якого вітали віршованими рядками наймолодші жителі села. Побачити церкву, помолитися і привітатися із владикою прийшли вірники не тільки із Ключарок, але із сусідніх сіл.

Реклама

Богослужіння розпочалося, і священнослужителі почали освячувати вівтар.Опісля церкву освятили зсередини і ззовні і здійснили ходу навколо храму. Під час Святої Літургії для вірян, що готувалися до причастя, священнослужителі нагадали про цінність Пресвятої Євхаристії: «залишаючи нам таїнство Святого Причастя, Христос залишив Самого Себе». Після завершення основної Літургії у церкві урочисто відкрили пам’ятник Пресвятій Богородиці. Селяни дуже раді, що мають нове гарно облаштоване місце, де можуть помолитися Богу. Найближчим часом храм удосконалюватимуть, але вже зараз він став справжньою окрасою села.

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно