Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття – серед областей із найнижчою конкуренцією на ринку праці

Закарпаття – серед областей із найнижчою конкуренцією на ринку праці

Закарпаття – серед областей із найнижчою конкуренцією на ринку праці

За першу половину 2016 року кількість вакансій зросла більш ніж на третину, в порівнянні з другою половиною минулого року.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться в дослідженні міжнародного кадрового порталу hh.ua.

– Масові скорочення залишилися позаду. На ринку праці немає великого напливу безробітних. Більше чверті компаній змогли дозволити собі розширення штату в усіх напрямках. А це вдвічі більше, ніж у 2015 році, – відзначають експерти порталу.

Реклама

Лідером за кількістю вакансій залишається Київ. Також багато пропозицій роботи в Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові. На одне місце претендують 3-4 фахівця.

Найвища конкуренція в Київській, Харківській і Дніпропетровській області. А також в Сумах, Полтаві. Найнижча – у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській та Тернопільській областях.

Реклама

Найскладніше знайти роботу топ-менеджерам, юристам, студентам і фахівцям без досвіду, бухгалтерам, фінансистам. А також висококваліфікованим фахівцям на виробництві.

У ТОП-5 професійних сфер з низькою конкуренцією входять:

продажі;

Реклама

робочий персонал;

страхування;

консалтинг;

готельно-ресторанний бізнес.

67 % опитаних роботодавців змогли підвищити зарплати своїм співробітникам на початку 2016 року. Однак в більшості випадків розмір надбавки не перевищував 20 %.

За даними дослідження, понад чверть компаній підвищили зарплату всім без винятку працівникам. Але головною тенденцією залишається прив’язка системи оплати до реального внеску співробітника в робочий процес. Найчастіше роботодавці заохочують тільки цінних фахівців або тих, хто показав хороший бізнес-результат.

Середня зарплата в регіонах 4-5 тисяч гривень, в столиці – 7-8 тисяч. Найвищі зарплати пропонують ІТ-фахівцям, претендентам на високі посади в міжнародних компаніях. У регіонах найбільш високооплачуваними фахівцями є керівники філій та регіональних представництв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно