Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Духовенство Мукачівської єпархії прийняло участь в конференції на тему "Церква і медицина" (ФОТО)

Духовенство Мукачівської єпархії прийняло участь в конференції на тему "Церква і медицина" (ФОТО)

Духовенство Мукачівської єпархії прийняло участь в конференції на тему "Церква і медицина" (ФОТО)
14 червня, в день пам’яті преподобного Агапіта Печерського в місті Ужгороді відбулася науково-практична конференція, присвячена першому святому-лікарю преподобному Агапіту Печерському – «Церква і...

14 червня, в день пам’яті преподобного Агапіта Печерського в місті Ужгороді відбулася науково-практична конференція, присвячена першому святому-лікарю преподобному Агапіту Печерському – «Церква і медицина».

ВІДЕО ДНЯ

Конференція розпочалася з молебну на початок доброї справи о 9.00 на території Духовно-медичного центру протоієрея Степана Біляка у храмі преподобного Агапіта Печерського. Молебень разом з багаточисленним духовенством Мукачівської єпархії (70 священників) очолив та відслужив Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Далі в будинку економічного факультету УжНУ розпочалося пленарне засідання за круглим столом. У своїх доповідях всі учасники конференції говорили про практичні сторони служіння священиків і медиків у лікарнях.

Реклама

Як підсумок проведеної конференції було вирішено написати звернення учасників конференції до Синодального відділу УПЦ з питань пастирської опіки медичних закладів про випуск рекомендацій з актуальних пастирських питань та перспектив їхнього вирішення в полі церковної практики та пастирського служіння в лікарнях.

Науково-практична конференція проводилася з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви за ініціативи Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та при підтримці синодального відділу УПЦ з питань пастирської опіки медичних закладів, в рамках домовленості між УПЦ та МОЗ України.

Реклама

Крім духовенства участь у конференції взяли також Кузьмик В.М, начальник відділу організації лікувально-профілактичної роботи Закарпатської ОДА, Гузинець Ю.І., начальник відділу у справах національностей Закарпатської ОДА, лікарі та гості з цілої області.

Протоієрей Олександр Монич, Мукачівська православна єпархія

Духовенство Мукачівської єпархії прийняло участь в конференції на тему "Церква і медицина" (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно