Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мер Мукачева посадив липу в Чехії

Мер Мукачева посадив липу в Чехії
У березні цього року міст-побратимів Мукачева стало більше ще на одне – чеське містечко Пелгржімов з краю Височіна. Під час візиту чисельної делегації краю в Мукачево міський голова Золтан Ленд’єл...

У березні цього року міст-побратимів Мукачева стало більше ще на одне – чеське містечко Пелгржімов з краю Височіна. Під час візиту чисельної делегації краю в Мукачево міський голова Золтан Ленд’єл підписав Угоду про партнерство зі старостою Пелгржіма Леопольдом Бамбулою. Тоді ж чеська сторона запросила мукачівську владу до візиту-відповіді.

ВІДЕО ДНЯ

І така нагода трапилася, коли в Пелгржімі проводився черговий Всеєвропейський традиційний фестиваль рекордів та курйозів. Минулими вихідними міський голова Золтан Ленд’єл та його заступник Ігор Радиш побували в місті-побратимі.

У супроводі старости Пелгржіма і президента Асоціації «Добрий День, Пелгржімов» Мірослава Марека вони здійснили захоплюючу екскурсію по напрочуд гарному місту, побували в лікарні, школі, дитсадку, бібліотеці, де є зал з відеокасетами світової літератури, Будинку для сеньйорів, а по нашому – Дому перестарілих, спорткомплексі, в надсучасному хлібокомбінаті, де випікають хліб навіть для Папи римського, пивоварні. Більшість цих об’єктів споруджені за кошти Євросоюзу.

Реклама

Дуже цікавим був гала-вечір курйозів на центральній площі міста. Гетьман краю Височіна Іржі Бєгоунек, староста Пелгржіма Леопольд Бамбула разом із Золтаном Ленд’єлом вручили сертифікат і нагороди рекордсмену фестивалю. Свій презент представили і мукачівці, за що також отримали сертифікат фестивалю. І на завершення візиту міський голова Мукачева разом з керівниками краю та міста посадили на центральній алеї дерево єднання двох міст – липу, яка є символом Чехії.

Прес-служба Мукачівської міської ради

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно