Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В селі на Мукачівщині руйнується будинок культури

В селі на Мукачівщині руйнується будинок культури
Колишній центр дозвілля перетворився на суцільні руїни вже більше 20 років тому. У такому занедбаному стані він стоїть і дотепер, а молодь тим часом шукає місце для відпочинку і культурного виховання...

Колишній центр дозвілля перетворився на суцільні руїни вже більше 20 років тому. У такому занедбаному стані він стоїть і дотепер, а молодь тим часом шукає місце для відпочинку і культурного виховання деінде.

ВІДЕО ДНЯ

Приміщення, яке лякає, а не збирає всіх разом, аби приємно відпочити і провести дозвілля, як колись у радянські часи. У селі Макарьові, що на Мукачівщині, селяни з болем спостерігають за тим, як щодня колишній Будинок культури перетворюється на суцільні руїни. Ні вікон, ні дверей, ні великої сцени, на якій у 70-ті роки виступали відомі народні колективи, тут уже давно немає. Радгосп «Макарівський» збанкрутував, тому виділяти кошти на утримання будівлі було нікому.

П’ять років тому колишній Будинок культури майже в такому стані передали на баланс сільської ради. І дотепер приміщення пустує, а селянам ніде відвести душу. Відсутність фінансів на сьогодні - не дивина, однак залишати в такому стані Будинок культури – теж не вихід, тим більше, що дітям і молоді ніде проявити свої таланти і організувати святкові заходи. А це могло б непогано вплинути на розвиток культури в селі. Поки жителів Макарьова і найближчого Барбова рятує тільки старенький Макарівський Будинок культури, який ледве вміщує 300 чоловік в одній святковій залі. Можливо, незабаром його замінить відреставрований центр дозвілля, який поки можна назвати будинком, але без культури.

Реклама

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно