Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Великому Бичкові вже втретє відбувся фестиваль голубців

У Великому Бичкові вже втретє відбувся фестиваль голубців
ВІДЕО ДНЯ

У неділю, 7 серпня, з самого ранку до вечора у парку селища Великий Бичків вирувало особливе життя. Саме тут відбувалось святкування 643-ї річниці з дня заснування селища та третій фестиваль «Бичківські голубці». Фестиваль голубців був започаткований ще у 2010 році. Однак через складну ситуацію в країні останні 2 роки його не проводили. Цьогоріч громада вирішила, що святкуванню бути. В імпровізованих садибах, огороджених майданчиках відвідувачі оглядали експозиції доробків народних умільців, милувалися неповторними вишивками, ліжниками, картинами, виробами з коренів дерев. В одній із загород-садиб можна було побачити бика, корову, коней та овець. На великому виставковому столі було викладено на огляд гостей винуватців фестивалю. Весільні голубці, голубці з грибами, ліниві, голубці з солодкого перцю, з солодкої капусти, голубці з ковбасою, з томатами, голубці з буряковим  та з виноградним листям, м’ясні  і пісні голубці – всього понад два десятки видів голубців. До речі, кожен охочий міг абсолютно безкоштовно спробувати цю традиційну бичківську страву.

На сцені безперервно виступали етнічні колективи, танцювали, співали. Після прибуття святкової ходи учасників фестивалю до парку, селищний голова Йосип Божук оголосив про відкриття фестивалю, привітав мешканців селища і гостей свята та почав надавати слово для вітань поважним гостям. а також відзначати місцевих жителів, які своєю працею підтримують селище. Долучився до нагороджень жителів селища і народний депутат України Василь Петьовка.

Реклама

Його помічник Михайло Штефко від імені народного депутата привітав мешканців селища та гостей фестивалю з святом, побажав їм успіхів у їх повсякденних справах на благо розквіту родин, селища та України. Також майже двадцять кращих мешканців селища отримали подяки та цінні подарунки від народного депутата України Василя Петьовки.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно