Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Мукачеві з’явилися перші грибочки

В Мукачеві з’явилися перші грибочки
Теплі ночі та рясні дощі протягом недавніх двох тижнів посприяли появі грибів в хащах та на узліссях населених пунктів Мукачівського району. З’явилися вони відразу ж і на ринках Мукачева. "Учора я...

Теплі ночі та рясні дощі протягом недавніх двох тижнів посприяли появі грибів в хащах та на узліссях населених пунктів Мукачівського району. З’явилися вони відразу ж і на ринках Мукачева.

ВІДЕО ДНЯ

"Учора я погнав корову пастись, а передобідньої пори Жужіка (так звати корову) захотіла пити й пішла до лісової криниці. Тут просто біля стежки я натрапив одразу на три чималі біляки. Попервах не йняв віри, що то вже цьогорічні гриби. Та коли вони опинилися у мене в руках, я відчув чудовий грибний аромат" — розповідає житель села Дерцен, Мукачівського району Карл Густавович, —

Побачивши вдома такі «трофеї», дружина старого з донькою й собі подалася за грибами. «Не можу сказати, що їх там було багато, — розповідає пенсіонерка, — однак ще шість чудових грибочків ми додому принесли. Порадившись увечері, вирішили перший цьогорічний урожай лісових делікатесів продати на базарі. Прошу 60 гривень. Якщо будете брати, п’ять гривень скину. Самі розумієте, що на гриби ще не прийшов сезон і вони тепер ще масово не ростуть. Тому й ціна така".

Реклама

"Травневі гриби – найсмачніші і найякісніші: тверді, не червиві, — каже чоловік років сорока, — за такі чудові делікатеси можна й добре заплатити". До гурту тим часом підходить середніх років пані з кошиком у руці. Почувши ціну, трохи знітилася, а далі, поторгувавшись, купує за 50 гривень.

Віталій Пумпинець

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно