Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Греко-католицька церква нагородила управління СБУ

Греко-католицька церква нагородила управління СБУ
Преосвященний владика, єпископ Мукачівський Мілан Шашік нагородив начальника Закарпатського управління СБУ архієрейським листом-подякою. Владика висловив вдячність керівникові регіонального органу...

Преосвященний владика, єпископ Мукачівський Мілан Шашік нагородив начальника Закарпатського управління СБУ архієрейським листом-подякою.

ВІДЕО ДНЯ

Владика висловив вдячність керівникові регіонального органу держбезпеки за сприяння представникам духовенства в роботі з розсекреченими архівними матеріалами Закарпатського управління СБУ. Про це повідомили у прес-групі УСБУ в Закарпатській області.

Зокрема, отець Даниїл Бендас, викладач Ужгородської богословської академії ім.Т.Ромжі, працює над перевиданням дослідження «Священики-мученики, сповідники вірності», присвяченого пам’яті репресованих у радянський період греко-католицьких священиків.

Реклама

З архівними документами регіонального органу держбезпеки отець Даниїл працює з 2009 року. Протягом цього часу дослідник ознайомився із близько 170 томами розсекречених справ, що зберігаються в архіві Закарпатського Управління СБУ.

Під час зустрічі керівник регіонального органу держбезпеки та владика обговорили перспективи подальшої співпраці. Генерал-майор Василь Сітар запевнив, що архівісти УСБУ готові надалі сприяти представникам духовенства в дослідницькій роботі. За надану допомогу в ознайомленні з архівними матеріалами владика Мілан Шашік нагородив генерал-майора Василя Сітара архієрейським листом-подякою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно