Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті відбудеться змагання найкращих вальщиків лісу

На Закарпатті відбудеться змагання найкращих вальщиків лісу

На Закарпатті відбудеться змагання найкращих вальщиків лісу

У суботу, 20 серпня, на Міжгірщині відбудеться фінальна частина обласного конкурсу-змагання «Лісоруб-2016» з моторними пилами, в якому візьмуть участь приблизно 36 осіб з лісомисливських, лісогосподарських та лісодослідних підприємств Закарпатської області. Організатором змагань виступає Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства та товариство лісівників України.

ВІДЕО ДНЯ

Конкурс пройде у шести видах вправ. Учасники змагатимуться в майстерності заміни ланцюга, в розкряжуванні колоди (комбіноване і точне розкряжування), звалювання дерев і обрізанні сучків, а також в довільній частині змагань.

Дуже складна, неординарна, об’єктивно небезпечна і мужня лісова професія – вальник лісу. У бригаді вальник лісу – це першопроходець. Він робить запил і звалює дерево, а за ним йдуть члени бригади, які зрізають сучки, звозять колоди на естакаду, розпилюють їх на сортимент і формують штабеля. Вальник лісу повинен володіти достатньою фізичною силою і витривалістю, мати хорошу координацію, слух, зір, вміти технічно мислити. Тому здавна у Закарпатті проводилися змагання в майстерності серед лісорубів. З появою бензопил ця форма підвищення професіоналізму і пропаганди мистецтва валки лісу не зникла, а набула нової якості та професійного рівня. Протягом багатьох років проходять міжнародні, національні, регіональні та інші змагання вальників лісу.

Реклама

Головна мета змагань – популяризувати цю професію, донести до громадськості її важливість і відродити славні закарпатські традиції.

Переможці представлять Закарпатську область на 19-му Всеукраїнському конкурсі-змаганнях вальників лісу, який відбудеться 26 серпня.

Реклама

Не пропустіть відвідати видовищне шоу та відчути дух суперництва вальників лісу, оцінити якість роботи і майстерність учасників.

Початок реєстрації: 8.30, урочище Перевал, Міжгірського лісництва в ДП «Міжгірське лісове господарство».

Місце збору журналістів і час виїзду буде повідомлено додатково.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно