Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Свободівці" хочуть врятувати історичну будівлю в Мукачеві

"Свободівці" хочуть врятувати історичну будівлю в Мукачеві
Закарпатська «Свобода» виступила з ініціативою створити в Мукачеві у колишньому "палаці Ковнера" музей-меморіал національно-визвольної боротьби українців Закарпаття на прикладі музею-меморіалу жертв...

Закарпатська «Свобода» виступила з ініціативою створити в Мукачеві у колишньому "палаці Ковнера" музей-меморіал національно-визвольної боротьби українців Закарпаття на прикладі музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонcького» у м. Львові.

ВІДЕО ДНЯ

Активісти «Свободи» підготували відповідну заяву до Мукачівської міської ради за підтримки громадськості з метою негайного припинення руйнації історичної будівлі, а також вирішення її долі на користь історичної пам’яті закарпатоукраїнців в державотворчих процесах.

"Закарпатська обласна організація ВО «Свобода» звертається до всіх політичних партій та громадських організацій Закарпаття з приводу вшанування 70-річчя сумнозвісних подій в Мукачеві з 16 по 24 липня 1942 року - так званих «Ковнерських процесів» над юнацтвом ОУН (Б) (Організації Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери) на Закарпатті. Як відомо, архітектурно-історична пам’ятка м. Мукачева, так званий палац Ковнера (від угорського «Ковнер-каштей») на вул. Берегівська, 62, в якому 1942 року відбулися угорські військові судові процеси над українською (здебільшого середньошкільною) молоддю Закарпаття, піддано багаторічній руйнації. Будівля, де мордували сотні безневинних людей, за роки незалежності України доведена до вкрай занедбаного стану замість того, щоб стати архітектурно-історичною пам’яткою та набутком культурної і туристичної галузей м. Мукачева, Закарпаття, України і далеко за її межами. Збудований наприкінці ХІХ століття бароном Адольфом Ковнером палац нині перетворився на руїну" - йдеться у зверненні "Свободи".

Реклама

Зазначене звернення також підтримали громадські та політичні організації Закарпаття та м. Мукачева: Закарпатська Організація Всеукраїнського Товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка, Мукачівська міська організація «Конгрес Українських Націоналістів», Мукачівська міська організація «Партія Реформи і порядок», Мукачівська міськрайонна організація «Українська республіканська партія», Мукачівське Товариство «Русский дом», Мукачівська міськрайонна організація «Народний Рух України», Мукачівська районна організація партії «Фронт Змін», Спілка підприємців Мукачева, Мукачівська міська молодіжна організація «Ініціатива», Мукачівська міська організація Всеукраїнське Об’єднання «Батьківщина», Закарпатська обласна громадська організація «Єдність поколінь», Закарпатська обласна громадська організація «Жасмін», Закарпатська обласна молодіжна громадська організація «Сокіл», Закарпатський осередок Всеукраїнського громадського товариства «Бойківщина ХХІ століття».

Прес-служба Закарпатської організації ВО «Свобода»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно