Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатка Тереза Лазар увійшла до трійки провідних українських аквадизайнерів за підсумками найпрестижнішого світового конкурсу

Закарпатка Тереза Лазар увійшла до трійки провідних українських аквадизайнерів за підсумками найпрестижнішого світового конкурсу

Закарпатка Тереза Лазар увійшла до трійки провідних українських аквадизайнерів за підсумками найпрестижнішого світового конкурсу

Ужгородка Тереза Лазар потрапила до трійки провідних українських акваріумних дизайнерів за підсумками найпрестижнішого світового конкурсу IAPLC 2016 (International Aquatic Plants Layout Contest).

ВІДЕО ДНЯ

Всього на конкурс, заснований свого часу "гуру" акваріумного дизайну – японцем Такаші Амано, було надіслано світлини робіт аж 2 336 учасників із 68 країн. З України у конкурсі взяло участь 13 учасників.

– Я потрапила до трійки кращих серед українців: Микола Мазур став 197-м, Григорій Поліщук – 247-м,  я – 397-ма. Участь у такому масштабного рівня конкурсі брала вперше, – розповіла талановита ужгородка.

Реклама

Такий результат вважається безумовним успіхом.

Для участі в конкурсі фоторобіт треба було наліслати кілька доробків у Японію. Останнім днем подачі робіт на конкурс було 31 травня. Чекати на вердикт журі довелося близько двох місяців – офіційні результати IAPLC 2016 були оголошені тільки 8 серпня.

Реклама

– Конкуренція була дуже високою, цього року на конкурс було надіслано дуже сильні роботи. Тому навіть наші акваскейпери, які кілька років поспіль входили до сотні кращих, цьогоріч до неї не потрапили, – розповідає Т.Лазар.

Як повідомили організатори, восени буде опубліковано книжку, до якої увійдуть роботи учасників International Aquatic Plants Layout Contest. Книжка надійде до продажу в багатьох країнах світу. Цього разу в ній буде і робота закарпатки.

Для загального огляду аквадизайнер наразі виставила лише два фрагменти своєї роботи, оскільки подала її ще й на престижний європейський конкурс аквадизайну.

Реклама

Тереза Лазар – керівник Клубу акваріумістів Закарпаття, двічі поспіль ставала переможницею виставки-конкурсу нано-акваріумів Закарпаття, а до того – аналогічного конкурсу у Львові.

Цієї весни Т. Лазар виборола третє місце на Міжнародному конкурсі аранжування акваріумів "Кришталевий аквариум 2016"  у Києві, хоча вперше взяла участь у цих престижних змаганнях.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно