Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Генконсульство Чехії у Львові планує приймати близько 4 тисяч заявок на робочу візу

Генконсульство Чехії у Львові планує приймати близько 4 тисяч заявок на робочу візу

Генконсульство Чехії у Львові планує приймати близько 4 тисяч заявок на робочу візу

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зустрівся з Генеральним консулом Чехії у Львові Мирославом Клімою. Це останній візит пана Кліми в область на цій посаді, оскільки термін його каденції закінчується. Участь у зустрічі взяли також перший заступник голови облради Петро Грицик та Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

ВІДЕО ДНЯ

Геннадій Москаль та Мирослав Кліма обговорили основні моменти транскордонної співпраці Закарпаття із чеським Краєм Височина, реалізацію Програми розвитку міст і сільських громад. Керівник краю подякував за увагу Чеської Республіки до Закарпаття, за розвиток  контактів між громадами нашої області та Краю Височина, реалізацію  багатьох спільних інвестиційних проектів у сфері освіти, культури, охорони здоров’я у районах області. Особливо це стосується оновлення та реконструкції шкіл, дитячих садочків та амбулаторій в невеличких селах, які зараз переводяться на альтернативне опалення, – повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Йшлося під час зустрічі і про закарпатців-заробітчан у Чехії. Як зазначив Геннадій Москаль, нині саме заробітчани є головними інвесторами в Закарпаття. За словами Мирослава Кліми, Генеральне Консульство Чеської Республіки у м. Львів планує невдовзі приймати близько 4-х тисяч заявок на робочу візу. Запроваджується також нова система, яка дозволить працевлаштовуватися українським заробітчанам без посередників. Чеський роботодавець подаватиме заявки на потребу у робочій силі, зазначаючи кількість працівників, і сам знаходитиме на Україні працівників через дипломатичні установи.

Реклама

Керівник області подякував Генконсулу за співпрацю, побажав успіху в роботі на новій посаді, та висловив впевненість у конструктивній співпраці з його наступником.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно