Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У День Прапора ужгородські рятувальники розповіли про свою професію

У День Прапора ужгородські рятувальники розповіли про свою професію

У День Прапора ужгородські рятувальники розповіли про свою професію
ВІДЕО ДНЯ

Хто такі бійці служби «101», яка в них робота, та як стати пожежним-рятувальником сьогодні, 23 серпня, могли дізнатися всі хто прийшов на площу Театральну в Ужгороді.

Тут з 10 години ранку для всіх бажаючих відбувся  «Інформаційний день служби зайнятості». Окрім тих важливих професій, які були представлені організаторами заходу, ужгородці та гості міста могли дізнатись і про професію рятувальника. Працівники оперативно-рятувальної служби охоче розповіли усім бажаючим, а їх було чимало, про навчальні заклади системи ДСНС, порядок вступу до них та вимоги до абітурієнтів. Так, громадяни дізнались, про те, що в нашій країні  для професійної підготовки працівників органів та підрозділів цивільного захисту до виконання завдань за призначенням функціонують  такі навчальні заклади: Національний університет цивільного захисту України, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗУ, Інститут державного управління у сфері ЦЗ, Вище професійне училище ЛДУ БЖД (м. Вінниця) та Ліцей цивільного захисту ЛДУ БЖД (м. Вінниця). Окрім цього у кожній області є Навчально-методичні центри цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, які організовують функціональну підготовку населення та навчають фахівців для державних професійних аварійно-рятувальних (пожежно-рятувальних) служб та інших аварійно-рятувальних формувань. Всім, хто підходив до мобільного навчально-консультаційного пункту, вручалися листівки профорієнтаційного характеру та пам’ятки з основ безпеки життєдіяльності, – констатує У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Окрім того, рятувальники 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгорода продемонстрували громадянам новенький автомобіль MAN європейського зразка, який закарпатське Управління ДСНС отримало нещодавно від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. У порівнянні із автомобілями, що переважно знаходяться на озброєнні в пожежно-рятувальних підрозділах області MAN є більш економічно привабливим, адже використовує тільки 17,5 літрів пального на 100 км на противагу 40 літрам, що потребують старі авто. Також, новенький MAN може доставити до місця пожежі 4 тони води і 300 літрів піноутворювача у той час, як пожежна машина АЦ40 (130) 63Б перевозить в собі майже 2,5 тонам води і 170 літрів піни. Серед інших переваг – система стабілізації, що унеможливлює заноси на слизькій дорозі, двигун, що відповідає європейським нормам стандартів безпеки та екологічний стандарт Євро-4, що регулює вміст шкідливих речовин у вихлопах. Ще дуже тішить й те, що автомобіль, хоч і має шасі німецького виробництва, але зроблений у рідній Україні на заводі  ТОВ «Пожмашина», що на Чернігівщині.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно