Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Героїчний закарпатець отримав у Києві із рук президента бойовий прапор

Героїчний закарпатець отримав у Києві із рук президента бойовий прапор

Героїчний закарпатець отримав у Києві із рук президента бойовий прапор

Під час параду на Хрещатику, присвяченому 25-ій річниці незалежності Української Держави, Президент Петро Порошенко вручив бойові прапори керівникап оперативних командувань та новостворених військових частин, які відзначились у боях із російськими військовими на Сході України.

ВІДЕО ДНЯ

Однією з військових частин, командирам яких президент України вручав бойові прапори, є 10-та окрема гірсько-штурмова бригада, база якої знаходиться у місті Коломия. 

Бойовий прапор отримав бойовий командир 10-ї окремої гірсько-штурмової бригад, Герой України, полковник Василь Зубанич. 

Реклама

Довідка: Василь Зубанич перебував у зоні бойових дій з травня 2014 року. На початок АТО був командиром 15-го окремого гвардійського гірсько-піхотного батальйону (Ужгород) 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Брав участь у боях за Новоганнівку, Нижнє Тепле, Станицю Луганську, Макарове, Щастя, Луганський аеропорт, Дебальцеве та низку інших населених пунктів Луганської та Донецької областей. Василь Зубанич особисто виконував завдання на мобільних пересувних блокпостах, супроводжував колони та вантажі для військ і сил антитерористичної операції. Неодноразово піддавався нападам та обстрілам з боку незаконних збройних формувань, його рішення дозволяли виконувати поставлені завдання зі збереженням життів військовослужбовців.

У складі штурмової групи тактичної групи «Північ» здійснював прорив до Луганського аеропорту для подальшого прикриття та забезпечення відходу підрозділів з оточення. Під час бою отримав осколкове та вогнепальне поранення. Незважаючи на це, відмовився від госпіталізації й продовжував керувати діями підрозділу, тим самим піднявши бойовий дух і моральний стан військовослужбовців. З листопада 2014 року виконував завдання на Дебальцевському напрямку.Наприкінці 2015 року призначений командиром новоствореної 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Реклама

Варто додати, що Василь Зубанич є уродженцем Закарпаття – село Голятин Міжгірського району.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно