Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві активізувались громадські лідери

У Мукачеві активізувались громадські лідери
Сьогодні у мукачівському готелі "Латориця" відбувся круглий стіл за участю громадських організацій та політичних партій. Присутніми були голова Громадської ради при Мукачівському міськвиконкомі М....

Сьогодні у мукачівському готелі "Латориця" відбувся круглий стіл за участю громадських організацій та політичних партій. Присутніми були голова Громадської ради при Мукачівському міськвиконкомі М. Гомонай, представники громадських організацій "Єдність поколінь" – П. Мельник, "Ініціатива" – Ю. Фекете, "Трек" – М. Яцканич, "Жасмін" – С. Гриценко, а також політичних партій: ВО "Свобода" – Р. Поливко, СПУ – О. Модек, "Фронт змін" – І. Медвідь.

ВІДЕО ДНЯ

Розглядалось три питання, почали з обговорення актуальності розробки та прийняття проекту Закону України «Про громадські ради».

Суть обговорення діяльності громадських рад звелася до того, що їх регламентує тільки Постанова Кабміну. На думку присутніх, для того щоб громадські ради мали законні підстави та важелі впливу, їм конче необхідний Закон України "Про громадські ради". З цим питанням вирішили звернутись до законодавців.

Реклама

Другим на порядку денному слухалось питання "Щодо актуальності залучення Громадської ради при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради та членів громадських організацій міста до сприяння у питаннях проведення вільних, прозорих та демократичних парламентських виборів 2012 року". Активісти зійшлись у думці, що влада недостатньо інформує населення про наслідки підкупу голосів, залякування виборців та їх прав на волевиявлення. Тому вони виклали ряд пропозицій щодо проведення просвітницької кампанії.

Останнім обговорювали питання "Щодо якості надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення холодної та гарячої води в Мукачеві та розгляду Закарпатським окружним адміністративним судом поданої представниками громадських організацій міста позовної заяви про захист прав споживачів та скасування Рішення Виконавчого комітету Мукачівської міської ради Закарпатської області від 27 березня 2012 року №82 «Про внесення змін у рішення виконавчого комітету від 22.12.2009 року №280 «Про зміну вартості тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення холодної та гарячої води».

Реклама

Як відомо, Закарпатський окружний адміністративний суд залишив без розгляду позовну заяву, тому присутні погодились з рекомендацією вищезгаданого суду, що заяву треба повторно подати до міського суду. Якщо ця заява буде успішно розглянута, є шанс, що тарифи на водопостачання повернуть до попередніх.

У Мукачеві активізувались громадські лідери – 01
У Мукачеві активізувались громадські лідери – 02

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно