Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський військкомат роздаватиме повістки військовослужбовцям-резервістам

Закарпатський військкомат роздаватиме повістки військовослужбовцям-резервістам

Закарпатський військкомат роздаватиме повістки військовослужбовцям-резервістам

На Закарпатті проводять оповіщення військовозобов’язаних-резервістів. Про це повідомили в обласному військовому комісаріаті. Відповідні розпорядження отримали районні та міські військові комісаріати області. 

ВІДЕО ДНЯ

Йдеться про уточнення даних та проходження медичного огляду резервістами оперативного резерву першої черги. Телефонні дзвінки з проханням відвідати військкомат та повістки за планом отримають і звільнені в запас військовослужбовці, які були призвані під час перших хвиль часткової мобілізації.

– Ми не хочемо сіяти паніку серед населення, тому заздалегідь інформуємо про наші дії, – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара області полковник Петро Марко. – Ми мусимо мати інформацію про те, скільки резервістів у нас є в запасі, аби підтримувати боєздатність армії. Адже рух населення в Закарпатті дуже активний – люди постійно виїжджають за кордон, повертаються, а інформації про їх наявність на місцях часом бракує.

Реклама

Крім того, зараз військовими частинами Збройних Сил України проводяться планові навчання, до яких залучаються резервісти із різних областей України. Частина із оповіщених закарпатців, які мають бойовий досвід та навички, теж візьме участь у таких навчаннях. Основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні.

Варто зазначити, що з початку року близько 45 тисяч українців уклали контракти на проходження військової служби, на цьому у промові під час параду до Дня Незалежності України наголосив Президент України Петро Порошенко. Це дало можливість демобілізувати 4-у та 5-у хвилі мобілізації і саме тому потреби у проведенні сьомої хвилі наразі немає.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно