Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Солотвині відзначали День шахтаря

У Солотвині відзначали День шахтаря

28 серпня День шахтарського селища та День шахтаря відзначали в багатонаціональному Солотвині. Гості свята зібралися біля селищної ради, і колоною, під мелодію маршу, рушили до місцевого парку, де відбувалися урочистості.

ВІДЕО ДНЯ

Свято відкрив народний духовий оркестр селища Солотвино під керівництвом Тібора Фегіра. Ведуча Власта Ткач запросила на сцену господарів та почесних гостей. Зокрема слово для привітання виголосив Солотвинський селищний голова Юрій Ухаль, керівник відділу Держсекретаріату Національної політики Кабміну Угорщини Іштван Товт, консул Генерального консульства в м. Ужгороді – Че Арон, консул Угорщини в м. Берегово Горо Котолін, ,віце-мер міста Сігет Праля Даніелу.

З урочистою промовою до присутніх на святі звернувся голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук, який наголосив на славних традиціях шахтарського селища і висловив надію на їх відродження. Очільник району запевнив, що з боку влади робиться все можливе аби допомогти громаді у вирішенні проблем, що виникли у зв’язку з техногенною катастрофою на солеруднику. А також побажав всім благополуччя  і процвітання.

Реклама

– Зараз наша країна переживає нелегкі часи,  триває війна на сході, однак ми щиро віримо, що всі негаразди скінчаться і Україна стане частиною Європи, – наголосив керівник Тячівщини.

Привітав мешканців Солотвина з Днем шахтаря та Днем селища і голова Тячівської районної ради Василь Каганець, який теж побажав присутнім всіх земних гараздів. 

Реклама

Після урочистої частини розпочалася концертна програма свята. Першими на сцену вийшли фольклорний ансамбль «Слатіна», солістка Олена Шіман виконала румунські народні пісні під акомпанемент скрипалів родини Шіманів, гості з міста Берегова подарували присутнім угорські народні пісні та мелодії і танці. З днем селища вітали всіх гості з Румунії – з міста Сігет Мармацієй, ансамбль «Мара», солістка Іляна Матус у супроводі гітаристів  Георге Штецка  та Ніколая Бойко, ансамбль «Сперанца» селища Солотвино, вихованці Солотвинської дитячої школи мистецтв,колектив Солотвинської загальноосвітньої школи №2, учні Солотвинської  загальноосвітньої школи №3 Буташ Василіса та Нодь Андріан. Завершилося свято молодіжною дискотекою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно