Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Чопі з’явиться сміттєзбиральна машина європейського екостандарту

У Чопі з’явиться сміттєзбиральна машина європейського екостандарту

У Чопі з’явиться сміттєзбиральна машина європейського екостандарту

На засіданні 9 сесії Чопської міської ради VII скликання було прийняте рішення про створення спільного підприємства «ЕКОЧОП» із словацькою фірмою «ECO EU» s.r.o., яка співпрацюватиме із міською радою у галузі збирання, перевезення, сортування і утилізації побутових відходів.

ВІДЕО ДНЯ

Аби новостворене підприємство нормально функціонувало, фірма «ECO EU» s.r.o. зобов’язалася придбати спеціальний автомобіль для збирання та перевезення твердих побутових відходів і необхідну кількість контейнерів, констатує Чопська міська рада.

Як стало відомо, до Чопа вже прямує машина «Volvo» екологічного стандарту Євро-5, вміст сміттєвого відсіку 20 м куб. Слід зазначити, що сміттєзбиральне авто такого екостандарту на Закарпатті запрацює вперше.

Реклама

Ще одним нововведенням буде те, що в машину вмонтований пристрій, який контролює вміст алкоголю в крові водія, і без проходження такого тесту транспорт не заведеться.

Загалом кожен власник приватного будинку отримає малий бак на 120 л, сміття з яких збиратимуть за графіком. У дворах багатоповерхових будинків будуть облаштовані спеціальні майданчики, де незабаром встановлять криті контейнери вмістом 1100 л. Варто зауважити, що смітники на проспекті Залізничників і вулиці Спортивній будуть ліквідовані.

Реклама

Крім того, на кожному майданчику будуть зазначатися конкретні будинки, мешканці котрих мають право викидати сміття у відповідний контейнер. Також буде вказаний розклад збирання сміття, однак на початку його корегуватимуть залежно від того, яка кількість сміття накопичуватиметься у кожному дворі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно