Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

День знань відзначили і в оновленій школі села Жнятино

День знань відзначили і в оновленій школі села Жнятино

Сьогодні, у всіх школах Закарпаття пролунав перший дзвоник. Це свято найбільш захопливе і цікаве для першокласників та їхніх батьків, адже вони вперше переступлять поріг школи, що стане для них «другим домом» на наступні 9-11 років.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, в Жнятинську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів № 2 з угорською мовою навчання прийшло 116 дітей, з них 11 першокласників. Дітки з квітами та в супроводі дев’ятикласників розпочали першу в своєму житті урочисту лінійку.

Директор школи, Валентина Гайдош розповіла, що сьогодні дітки прийшли в оновлену гарну школу та нові чисті класи. 

Реклама

Першокласники сумлінно готувалися до свята. Кожен з них вивчив вірш, щоб потім декламувати перед публікою, за що пізніше отримав подарунок від старшокласників – шкільні альбоми та зошити.

На свято був запрошений Гейза Гулачі, депутат Закарпатської обласної ради: «Ті діти, що зараз стоять тут є частинкою нашого майбутнього. Вони мають сумлінно вчитися і прагнути взяти якнайбільше від своїх вчителів, щоб ці 9 років навчання не пройшли марно. Хоч освіта в нашій країні має певні труднощі, але нам пощастило – ми маємо змогу отримувати допомогу від сусідньої Угорщини, це і харчування дітей, і різноманітні грантові програми».

Реклама

Пан Гейза розповів, що завдяки фінансовій підтримці Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини та Закарпатської обласної ради в рамках проекту Східного партнерства в Жнятинській школі було замінено дах та відремонтовано два класи. Ремонтні роботи розпочалися в червні цього року. В рамках цієї програми було здійснено модернізацію ще декількох освітніх закладів нашої області.

Зокрема, Жнятинська школа цього року отримала 200 тис форинтів від благодійного фонду Габора Бетлена на закупівлю шкільного обладнання, які планують витратити на придбання кольорового принтеру та музичної апаратури.

«Без терпіння нічого не можна досягти. Успіху всім у новому навчальному році!», – додав пан Гейза.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно