У Чинадіївській хлібопекарні вже на повну готуються до Пасхи
Гаряча і відповідальна пора настала для працівників Чинадіївської хлібопекарні, продукція якої користується неабияким попитом не тільки у місцевих мешканців й на Мукачівщині, а й в інших регіонах Закарпаття.
ВІДЕО ДНЯ«Про наших споживачів ми, як завжди, подбаємо, – зауважує директор підприємства Ганна Скрипинець. – Починаючи з четверга, вироби наших хлібопекарів можна купити у всіх куточках рідного краю, мовити б, від Ужка до Ясіня. Спершу на римо-католицькі великодні свята. А ось наступного тижня напечемо для православних та греко-католиків. Користуючись нагодою, хотіла б привітати віруючих усіх конфесій із світлим Воскресінням Христовим і побажати їм, щоб Великдень приніс у кожен дім радість, щастя, міцного здоров’я і Божої благодаті».
…Ці жінки-трудівниці, руки яких пахнуть свіжоспеченим духмяним хлібом, подбали і про асортимент. Одних тільки пасок буде п’ять видів: маленькі, більші і ще більші для багатодітних родин. Усіх їх тут печуть винятково за своїми власними рецептами. Як зазначають поціновувачі продукції цих пекарів, чинадіївську паску класти у кошик не соромно. Прикрашена квітками, хрестиками, пташками, зірочками, вона є справжнім найголовнішим великоднім атрибутом.
Реклама«Вона не тільки зовні приваблива, – веде далі Ганна Василівна, – а ще надзвичайно смачна, адже до тіста також додаємо молоко, яйця, маргарин, ванілін, цукор. Та найголовніше, що наші працівниці вкладають у процес випікання пасок всю свою душу, а отже, такий великодній атрибут не може вийти несмачним».
На запитання, скільки пасок доведеться випекти до цьогорічного великоднього столу закарпатців, пані Скрипинець відповіла, що кількість продукції залежатиме від замовлень торгових мереж краю. А їх буде багато, це вже точно, бо таких пасок, як чинадіївські, нині на ринку не так уже й багато.
РекламаТрадиційно до Великодня купують люди й калачі. З маком, горіхами, повидлом, одні від інших кращі та смачніші. Тістечка, випечені у Чинадійові, також користуються попитом. Їх тут виготовляють за старовинними закарпатськими рецептами, і якщо вже куштуєш такий кіфлик чи зірочку, то наче поринаєш у дитинство.
Віталій Пумпинець, “Новини Закарпаття”