Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівник проекту "Сім чудес України" Микола Томенко відвідав Хуст

Керівник проекту "Сім чудес України" Микола Томенко відвідав Хуст

Керівник проекту "Сім чудес України" Микола Томенко відвідав Хуст
ВІДЕО ДНЯ

9 вересня Хуст відвідав керівник проекту «Сім чудес України», фіналістом якого є місто над Тисою, Микола Томенко.

Зустріч почалася з покладання квітів до пам’ятного хреста січовим стрільцям на Класному полі. Відтак у Хустській міській раді відбулася відеопрезентація столиці Карпатської України та прес-конференція.

Реклама

– Хочу щиро подякувати панові Миколі за те, що знайшов час завітати до Хуста, незважаючи на щільний графік. Наголошу, що місто має справді гідну минувшину, торік відзначило 925 років. У нас багато різних церков, у тому числі – старовинних. І однією з родзинок є замок, який не зміг підкорити ніхто, крім, власне, стихії, яка його й зруйнувала, – наголосив Хустський міський голова Володимир Кащук.

– Ми працюємо над акцією «Сім чудес України» вже десять років. Свого часу обирали кращі палаци, фортеці, природні дива тощо. Наразі, оскільки презентувати свої міста всі учасники проекту не встигають, ми вирішили продовжити голосування до 7 листопада, а 9 оголосимо імена переможців. Підсумки підбиватимуться наполовину – за результатами волевиявлення краян і на половину – згідно з висновками експертної ради, – розповів Микола Томенко.

Реклама

До речі, у Хусті керівник проекту «Сім чудес України» побував із регіональним представником Андрієм Сербайлом. Він подарував бібліотекам міста диски та фахову літературу з відомостями про найвидатніші куточки нашої держави.

Слід зазначити, що Хуст до фіналу потрапив не випадково, зі слів Миколи Томенка, від кожної області обирали тільки одне місто. А як населений пункт надзвичайно колоритний і багатий на героїчні сторінки минулого, як одна з колишніх столиць України, Хуст може зацікавити туристів. До речі,  заявку на участь у конкурсі подав керівник агентства регіонального розвитку "Хуст-Європа-Центр" Юрій Потрогош.

Між іншим, на запитання, чому блокуються і відкручуються назад голоси хустян, Микола Томенко повідомив, що він залучив до співпраці міжнародну комп’ютерну компанію і такі речі на загальну динаміку волевиявлення не впливають. Утім закарпатці вже другий місяць листуються з адміністрацією порталу і багатьом все одно не вдається віддати голоси за Хуст.

Реклама

Відтак пан Микола разом з керівництвом Хуста побував у оновленому парку відпочинку, у СШ №1 імені Августина Волошина, оглянув Чеський квартал, Майдан Незалежності, культові споруди, зокрема старовинний Єлизаветинський костел, костел святої Анни, синагогу та інші храми і загалом відвідинами колишньої столиці Карпатської України Микола залишився задоволеним.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно