Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль побував на богослужінні в оновленій дерев’яній церкві на Великоберезнянщині

Москаль побував на богослужінні в оновленій дерев’яній церкві на Великоберезнянщині

Москаль побував на богослужінні в оновленій дерев’яній церкві на Великоберезнянщині
ВІДЕО ДНЯ

Більша частина реставраційних робіт у церкві Святої Анни в селі Буківцьово Великоберезнянського району завершені. Сьогодні, 11 вересня, Геннадій Москаль відвідав богослужіння в оновленому храмі, оглянув якість робіт, пригостив місцевих діток солодощами й подарував церкві три ікони – одна з них виконана на склі, друга бурштинова, а третя традиційна дерев’яна.

Реставрація церкви Святої Анни почалася в квітні цього року з ініціативи Геннадія Москаля, після того як він побував із робочою поїздкою на Великоберезнянщині. Місцеві мешканці поскаржилися, що стара дерев’яна церква, збудована ще в 1792 році, знаходиться в занедбаному стані й поступово руйнується, тому керівник області доручив знайти умільців, котрі провели б реставраційні роботи без застосування новітніх матеріалів, щоб не спотворити історичну цінність споруди.

Реклама

На сьогодні майстри під керівництвом начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги повністю перекрили дах шинглями (колоті дерев’яні дощечки), виготовили нові куполи й хрести, а також поміняли частину крокв, що згнили. Залишилося завершити певні роботи з покрівлею й привести до ладу інтер’єр.

– Особливо важко було зняти з церкви старі і встановити нові куполи з хрестами, однак майстри впоралися, так що до нинішнього свята Главосіків богослужіння провели в оновленому храмі, – зазначає Г.Москаль на своєму офіційному сайті. – Головне те, що зараз унікальна дерев’яна церква заново перекрита, тому загрози її руйнування вже немає. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно