Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівник відділу охорони здоров’я Мукачівщини запевнив: до листопада інсуліном район забезпечений

Керівник відділу охорони здоров’я Мукачівщини запевнив: до листопада інсуліном район забезпечений

Керівник відділу охорони здоров’я Мукачівщини запевнив: до листопада інсуліном район забезпечений

Очільниця відділу охорони здоров’я Мукачівської РДА Вікторія Лані розповіла про ситуацію із забезпеченням інсуліном у районі.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, раніше Київ не провів відповідні тендери на закупівлю препарату, а відтак хворі на цукровий діабет першого типу залишилися без державного забезпечення життєво необхідного для них препарату. Зі слів Вікторії Лані, одразу після того, як отримали відповідне повідомлення в липні поточного року, у ВОЗ Мукачівщини одразу почали вирішувати питання щодо забезпечення хворих інсуліном за кошти місцевого бюджету. 

"Загальна кількість хворих у нас 800 осіб. Про відсутність інсуліну ми одразу повідомили місцеву владу. Із районним ендокринологом шукали можливість отримати інсулін від підприємств іноземного виробника, які мають можливість надати гуманітарну допомогу зареєстрованих в Україні препаратів. Запаси інсуліна у Мукачівській ЦРЛ на той момент були і розраховані вони були і на місто, і на район", – розповіла Вікторія Лані.

Реклама

Разом з тим, сесію в районі в період відпусток проводити не стали. Відповідно й коштів на закупівлю препарату виділено не було. Сесія відбулася тільки у вересні. Однак, попри розрахунки і прохання ВОЗ виділити обгрунтовану суму в розмірі мільйона гривень, під час сесії прийняли рішення виділити тільки половину суми.

"Ті запаси інсуліну, які в нас були і можливості хворих, які самі собі купляли інсулін, тому що всі хворі не були забезпечені дали можливість нам протриматися 2 тижні. На щастя, після ми отримали втішну інформацію про те, що поставки інсуліну відновлено, у тому числі і для Закарпатської області. Наразі, орієнтовно до кінця листопада препаратами ми забезпечені. Мова йде не тільки про інсулін, а й про інші медикаменти. Після, коли закінчаться ці кошти питання знову постане", – зауважила очільниця районного ВОЗ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно