Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У мережі з’явилась 3D-реконструкція Середнянського замку

У мережі з’явилась 3D-реконструкція Середнянського замку

Українські майстри комп’ютерної графіки створили тривимірну конструкцію замку у селі Середнє Ужгородського району Закарпатської області.

ВІДЕО ДНЯ

Зараз на території цього замку залишились лише руїни цієї фортеці. Тому дизайнери і відтворили вид середньовічного дива архітектури.

Варто зауважити, що Середнянський замок є єдиною в Україні фортецею Ордену Тамплієрів.

Реклама

"Він собою представляє чотирикутну башту донжон (або башта останньої оборони) яку використовували тільки в найважчих випадках. В мирний час основне його призначення це – митний пост який контролював соляні шляхи в цьому районі. Інженерне рішення типове для таких споруд того часу. Навколо башти мали місце вали й рови, а також мур заввишки до 4 метрів з напівкруглими вежами по кутах, сліди яких на даний момент вже не збереглись. Перший камінь замку був закладений в 1146 році на кошти Фруа де Барманьє, а прообразом слугували давньоримські прикордонні сторожові вежі на Рейні та Дунаї. Після ліквідації ордену тамплієрів 1312 року почався переділ власності тутешніх земель між угорським королем та кількома родами, один з яких були рід Другетів. В 15 столітті боротьба Другетів достигла свого апогею з родом Палочі, тоді Другети змушені були поступитись замком. В 1526 році в битві з турками гине останній представник роду Палочі й замок переходить до роду Добо. Саме в цей період краї починає активно розвиватись виноградарство й створюються найбільші винні підвали. До 18 століття замок багато разів ще міняв своїх володарів, але для історії назавжди цей замок залишиться Замком Ордену Тамплієрів", – йдеться у дописі творців 3D-реконструкції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно