Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Верховна Рада України дала новий шанс для закарпатських виноробів

Верховна Рада України дала новий шанс для закарпатських виноробів

Верховна Рада України дала новий шанс для закарпатських виноробів

Ліцензії на оптову торгівлю для дрібних виноробів народні депутати відмінили, внісши зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

ВІДЕО ДНЯ

20 вересня Верховна Рада скасувала окрему ліцензію на оптову торгівлю для виробників, які виготовляють вино та медові напої із власної сировини. Тож виробники, які виготовляють продукцію виключно власного виробництва, матимуть право здійснювати оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії. Про це йдеться у змінах до Закону.

Нагадаємо, раніше дрібних виноробів прирівнювали до великих виробників, які випускають свою продукцію мільйонами літрів та виготовляють продукцію на придбаній сировині. Дрібних виробників змушували платити за окрему ліцензію, вартість  якої складала  півмільйона гривень. Для виноробів, в тому числі і закарпатських - ця сума була абсолютна не підйомною. Таке ліцензування називали причиною винищення  та гальмування розвитку виноробської галузі.

Реклама

Наразі, згідно проголосованих змін до закону, виробники зможуть здійснювати оптову торгівлю вином без отримання окремої ліцензії. В той же час ліцензію, яка контролює виробництво залишили. Щодо ухвалених змін до Закону, то залишилося тільки дочекатися підпису Президента.  Якщо Петро Порошенко підпише зміни, то вже незабаром варто очікувати відродження традиційної для Закарпаття галузі виноробства, розвитку виноградарства та садівництва, представлення продукції закарпатських виноробів на українських та європейських ринках, створення нових робочих місць та розвитку туризму.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно