Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Більше двохсот студентів попри сніг та лютий холод піднялись на найвищу гору українських Карпат

Більше двохсот студентів попри сніг та лютий холод піднялись на найвищу гору українських Карпат

Більше двохсот студентів попри сніг та лютий холод піднялись на найвищу гору українських Карпат
Фото: Орест Когут

21 вересня студенти УжНУ, за ініціативи профкому університету, влаштували пішохідний тур на найвищу гору українських Карпат – Говерлу. У її підкорені брали участь 207 студентів із дев’ятнадцяти факультетів вишу.

ВІДЕО ДНЯ

Хороші погодні прогнози не справдилися – гори зустріли студентів морозом та снігопадом. Попри те, що негода почалась ще у підніжжі гори, запалу студентам університету не бракувало. Як зазначає голова профкому студентів Ростислав Головчанський, дорога видалась вкрай насиченою, та нікому і на думку не спало повертатись назад. «Ми вже втретє підкорювали цю вершину, але я з впевненістю можу сказати, що цього разу було найважче. Погода  влаштувала для нас неприємний сюрприз, а саме мінусову температуру та шквальний вітер. Але хочеться сказати, що кожен похід унікальний, а цей – сто відсотків  запам’ятається на все життя».

Анастасія  Свид, студентка математичного факультету: «Дорога була важка від самого підніжжя гори. Важко було підніматися через мокрий сніг та безпроглядний туман. Але було дуже весело, наш факультет піднявся один із перших, тому ми досить багато часу провели на вершині. Насправді, там було дуже важко стояти, через неймовірний вітер та холод. Особливо вразили краєвиди, там так гарно, що всі затамовували подих. Залишились дуже позитивні емоції, незважаючи на те які ми були мокрі і змучені. Ні трохи не шкодую що поїхала!».

Реклама

Олександр Єдінак, студент фізичного факультету: « Холодно стало ще на турбазі. Як тільки ми пройшли ліс, почав падати дрібний сніг, який тільки посилювався. Дуже пригодились дощовики, які захищали від сильного вітру та снігу. На вершині ми «кучкувались» одне до одного щоб зігрітись. Холод був неймовірний. Я не відчував ні рук, ні ніг, ніс взагалі відмерз, а волосся замерзло і з нього висіли бурульки. На вершині було десь -10. Ніхто не був готовий до такого повороту подій».

Та попри негоду, важкий підйом та замерзлі кінцівки – студенти вишу виконали на вершині Говерлии Гімн України та зробили фото на згадку. Спуск видався не менш складним. Дорогою назад вже світило сонце і сніг почав танути, тому йти було доволі слизько. Нехай все відбулось і не так, як планувалось, а природа знову наголосила, хто господар, підкорення Говерли вийшло на славу!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно