Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві вирішували питання працевлаштування інвалідів

У Мукачеві вирішували питання працевлаштування інвалідів
Більшості людей з фізичними вадами при вирішенні питання працевлаштування, проходження професійного навчання чи перекваліфікації необхідна допомога, підтримка та кваліфікована порада. Органами...

Більшості людей з фізичними вадами при вирішенні питання працевлаштування, проходження професійного навчання чи перекваліфікації необхідна допомога, підтримка та кваліфікована порада. Органами державної служби зайнятості проводиться цілеспрямована робота щодо надання особам з інвалідністю соціальних послуг, які підвищують їх конкурентоспроможність на ринку праці.

ВІДЕО ДНЯ

Протягом 2011 року в Мукачівському міському центрі зайнятості проходили профорієнтаційні заходи для окремих категорій, в яких взяли участь безробітні з різними групами інвалідності. Фахівцями центру зайнятості вирішувались питання працевлаштування інвалідів, що перебувають на обліку в службі зайнятості. Безробітним пропонувався цілий спектр соціальних послуг, а саме: можливість надання одноразової виплати допомоги для відкриття власної справи, працевлаштування на дотаційні робочі місця. Видавались направлення на працевлаштування, обговорювались можливості професійної підготовки на конкретному підприємстві.

Так, завдяки цілеспрямованій роботі, протягом 2011 року в Мукачівському міському центрі зайнятості одноразову виплату для відкриття власної справи отримали 6 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Яскравим прикладом для майбутніх підприємців є Степан Михайлович Дербай, який за кошти отримані від одноразової допомоги відкрив медико-консультаційний кабінет з надання медичних послуг населенню у сфері звичайної та нетрадиційної медицини.

Реклама

Отже, трудова діяльність для людини з інвалідністю є не тільки можливістю забезпечити своє існування, але й виступає як факт реалізації своїх здібностей, приєднання до суспільних цінностей. Тільки робота дозволяє громадянину поважати себе, усвідомлювати свою індивідуальність, бути повноцінною частиною соціуму. Тому доступ людей з інвалідністю до зайнятості є одним із ключових чинників для розвитку їх як особистості та позитивним чинником для розвитку суспільства в цілому.

Спеціалісти Мукачівського міського центру зайнятості бажають успіху всім підприємцям, які відкрили власну справу та сподіваються на подальшу взаємовигідну співпрацю.

Реклама

Мукачівський міський центр зайнятості

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно