Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прокурор Мукачева доповів про підсумки роботи за 2011 рік

Прокурор Мукачева доповів про підсумки роботи за 2011 рік
ІНФОРМАЦІЯ Прокурора міста Мукачево Біловара Р.Й. щодо стану законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури на території міста...

ІНФОРМАЦІЯ

ВІДЕО ДНЯ

Прокурора міста Мукачево Біловара Р.Й. щодо стану законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури на території міста протягом 2011 року.

Виконуючи вимоги Законів України „Про прокуратуру” та „Про місцеве самоврядування в Україні”, я сьогодні проінформую Вас про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури на території міста протягом 2011 року.

Реклама

Перш за все, хочу зазначити, що працівники прокуратури міста Мукачево свої зусилля спрямовували на забезпечення законності, захисту прав громадян та інтересів держави.

Упродовж 2011 року за участю міського голови Ленд'єла З.З. та керівників правоохоронних органів міста проведено 3 координаційні наради, щодо стану протидії злочинності та правопорушень в м. Мукачево, 2 – міжвідомчі та 64 оперативні наради на яких розглядалися питання з різних напрямів прокурорсько-слідчої діяльності.

Реклама

Вжиті організаційні заходи в деякій мірі сприяли покращенню правозахисної, наглядової та слідчої роботи.

При здійсненні правозахисної діяльності протягом минулого року за результатами проведених перевірок з питань додержання конституційних прав і свобод громадян прокуратурою міста порушено 12 кримінальних справ які направлені до суду, внесено 81 приписів та подань, принесено 36 протестів, притягнуто до відповідальності 117 посадових осіб, з яких 25 - контролюючих органів, відшкодовано 3,571 млн. грн.

За результатами проведених перевірок у сфері економічних відносин порушено 10 кримінальних справ, з них 9 направлено до суду, внесено 26 приписів та подань, задоволено 1 протест, притягнуто до відповідальності 49 посадових осіб, з яких 9 - особи контролюючих органів, відшкодовано 4,561 млн. грн., у т.ч. 393тис. грн. - до бюджету.

Реклама

У сфері банків і банківської діяльності порушено 6 кримінальних справ. Всі справи направлено до суду.

Відчутними є заходи прокуратури щодо недопущення порушень закону при використанні бюджетних коштів. Протягом минулого року порушено 3 кримінальні справи, дані кримінальні справи направлено до суду, внесено 5 приписів та подань, притягнуто до відповідальності 14 службових осіб, з яких 1 – контролюючих органів, відшкодовано 16 тис. грн. – до бюджету.

Протягом 2011 року увагою прокуратури міста було охоплено більшість питань, пов’язаних із захистом прав дітей. Професійна та цілеспрямована організація роботи у цій сфері позитивно позначилась на проведенні актуальних прокурорських перевірок.

Завдяки принциповій позиції прокуратури міста поновлено права понад 710 дітей. На їх захист порушено 6 кримінальних справ, які скеровано до суду. Розглянуто із вжиттям відповідних заходів 23 документи прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 24 службові особи, в тому числі 2 особи контролюючих органів. За втручання прокуратури дітям відшкодовано 311 тис. грн., 9 тис. грн. – до бюджету

Вжитими координаційними заходами вдалось стабілізувати криміногенну ситуацію у молодіжному середовищі. За підсумками року, в місті злочинність серед дітей зменшилася на 29,5 %.

В ході здійснення правозахисної діяльності у сфері охорони довкілля розглянуто та задоволено 27 приписів і подань. За документами прокурорського реагування до різних видів відповідальності притягнуто 34 посадові особи, у тому числі 4 - у органах контролю, до бюджету відшкодовано 106 тис грн.

У сфері земельних відносин внесено 13 приписів та подань, на незаконні рішення органів місцевого самоврядування та виконавчої влади принесено 5 протестів, заявлено 6 позовів на загальну суму 98 тис. грн. Притягнуто до дисциплінарної відповідальності 9 осіб, 5 з яких контролюючі органи.

Реклама

За документами прокурорського реагування відшкодовано до бюджету близько 16 тис. грн., до відповідальності притягнуто 14 службових осіб, в тому числі 1 особа - контролюючих органів.

Протягом минулого року судами задоволено 24 позови прокуратури міста на суму 4,315 тис. грн.

У 2011 році за наслідками правозахисної діяльності з питань додержання законодавства на транспорті розглянуто 5 документів реагування у сфері автомобільного транспорту та автодорожнього комплексу.

За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 8 осіб.

За актами прокурорського реагування відшкодовано до пенсійного фонду 1,558 тис. грн.

У минулому році дещо активізовано представницьку діяльність. Загалом при здійсненні представницьких повноважень прокуратурою за вказаний період на захист прав громадян та інтересів держави пред’явлено в суди позовів та заяв на загальну суму 1,815 тис. грн.

Пріоритетним напрямом діяльності прокуратури залишається робота із захисту прав громадян на отримання заробітної плати. Прокуратурою міста на стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникам заробітної плати пред'явлено заяв на загальну суму 43 тис. грн., за результатами розгляду яких вся сума судами стягнута на користь громадян.

Реклама

На захист державних інтересів прокуратурою пред’явлено до суду позовів на загальну суму 1,772 тис. грн.

За результатами розгляду пред’явлених до суду позовів судами в 2011 році постановлено рішень про стягнення 4,606 тис. грн.

Прокуратура міста протягом року вступила в розгляд 18 справ з питань цивільного судочинства, щодо захисту майнових та інших прав неповнолітніх.

Упродовж 12 місяців минулого року в провадженні слідчого прокуратури перебувала 31 кримінальна справа, з яких 26 закінчено розслідуванням та скеровано до суду з обвинувальним висновком.

За закінченими кримінальними справами у ході досудового слідства відшкодовано 1 млн. 200 тис. грн.

Крім цього, з метою відшкодування завданих злочинами збитків слідчим прокуратури накладено арешт на майно обвинувачених вартістю 1 млн. 400 тис. грн., а прокурорами пред’явлено позови на суму 340 тис. грн.

За вчинення злочинів до кримінальної відповідальності притягнуто 26 осіб.

Реклама

У 2011 році в порівнянні з 2010 роком в м. Мукачево зросла кількість зареєстрованих злочинів з 806 до 911 або на 13 % більше. Однак, поряд з цим зменшилась кількість зареєстрованих вчинених тяжких та особливо тяжких злочинів – з 291 до 283 або на 2,7% менше.

Крім того, зменшення злочинності спостерігається по наступних видах злочинів: вбивства з 3 до 2, тяжкі тілесні ушкодження зі смертельним наслідком - із 2 до 1, грабежі - з 56 до 50, незаконне поводження зі зброєю - з 21 до 20, вимагання - з 1 до 0, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність – з 16 до 8.

Не вчинялися в м. Мукачево протягом 2011 року такі тяжкі злочини, як бандитизм та зґвалтування.

Ріст злочинності спостерігається по наступних видах злочинів: тяжкі тілесні ушкодження – з 7 до 9; розбої – з 5 до 7;, шахрайства – з 50 до 57; пошкодження чужого майна - з 1 до 2; крадіжки чужого майна – з 420 до 538; незаконне заволодіння транспортними засобами – з 4 до 6; хуліганства – з 9 до 18; порушення правил адміністративного нагляду – з 0 до 3;

Слід вказати на те, що значна частина злочинів скоювалася в основному особами, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, особами, які ніде не працювали і не навчалися. Так, якщо у 2010 році раніше судимими особами було вчинено 248 злочинів, то у 2011 році такими особами було вчинено 289 злочинів і їх питома вага становить 58,% від всіх вчинених у 2011 році злочинів.

Аналіз показує, що у 2011 році на території міста в порівнянні з 2010 роком вбачається спад злочинності серед неповнолітніх. Так, за 12 місяців 2011 року в Мукачеві неповнолітніми скоєно 31 злочин, а за аналогічний період 2010 року – 44 злочини, що на 29,5 % менше. У скоєнні вказаних злочинів протягом 2011 року брало участь 27 неповнолітніх, а в 2010 році - 35 неповнолітніх.

По розслідуваних у 2011 році слідчими Мукачівського МВ УМВС кримінальних справах, встановлено збитків у результаті скоєних злочинів на суму 1 072 000 грн. Із вищевказаної суми всього відшкодовано матеріальних збитків у ході досудового слідства на суму 689 000 грн. та слідчими накладено арешт на майно підозрюваних та обвинувачених на суму 906 000 грн.

Реклама

Зросла в 2011 році кількість виявлених злочинів у сфері економіки – із 61 до 66 злочинів. З них – 26 тяжких злочинів.

Однак, у 2011 році зменшилась кількість виявлених злочинів у сфері службової діяльності - із 18 до 10, хабарництв – з 3 до 2, у сфері приватизації – з 2 до 1, у держбюджетній сфері – з 6 до 5

Поряд з цим, зросла кількість виявлених злочинів у сфері банківської діяльності – з 9 до 15.

Протягом 2011 року Мукачівським міськрайонним судом з участю державних обвинувачів прокуратури міста розглянуто 339 кримінальних справ з постановленням кінцевих рішень (вироків та постанов про закриття справ з нереабілітуючих підстав). За 2010 рік така кількість справ становила 279. Зростання цього показника зумовлено збільшенням кількості справ, розслідуваних слідчими міськвідділу та направлених до суду в порядку ст. 232 КПК України, а також збільшенням кількості розглянутих судом кримінальних справ минулих років.

Прокурором міста підтримано обвинувачення у 21 кримінальній справі, а його заступниками в 9.

Прокуратурою міста за 12 місяців минулого року вирішено 523 звернень, з них 1, що надійшла від народного депутата України. В основному, це звернення про конституційні права і свободи громадян, про соціальний захист пільгових категорій громадян та про оплату праці.

Дякую за увагу!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно