Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Влада Чопа вирішила "продати" Леніна

Влада Чопа вирішила "продати" Леніна

Долю демонтованої скульптури Ілліча, днями вирішили депутати Чопської міської ради. Міські обранці відправили поваленого вождя – на аукціон.

ВІДЕО ДНЯ

Скільки вдасться вторгувати за пам’ятник поки що невідомо. Утім, експерти вже працюють над оцінкою, а чиновники планують виручені кошти витратити на благоустрій міста.

Пам’ятник Леніну у прикордонному містечку встановили у 1970 році в центрі міста. У 2000 році скульптуру перенесли до будинку престарілих, на прохання ветеранів-залізнодорожників.

Реклама

«Під час Революції Гідності у лютому 2014 році монумент «вождю» повалили і до цього часу він лежить на території одного з комунальних підприємств міста. Разом із скульптурою Ілліча, плануємо також продати службовий автомобіль – чорну «Волгу». Поки що достеменно не відомо, яка вартість скульптури. Над цим працюють експерти, оскільки мова йде про 4 тони бронзи», – розповів заступник міського голови Оскар Балог.

На Закарпатті продаж Леніна через аукціон – випадок безпрецедентний. Хоча подібних скульптур в області було безліч.

Реклама

Загалом в Україні пам’ятників радянському вождю налічувалося понад п’ять тисяч. Більшість з них – зникли безслідно. Деякі – таки продали.

До прикладу, поки громадські активісти та міські чиновники обмірковували, де зберігати прибрані з громадського простору пам’ятники, мер Новгород-Сіверського Олег Бондаренко виставив монумент Леніна на продаж, оцінивши його в один мільйон гривень.

Поки градоначальники більшості міст України шукають «канувші в лету» пам’ятники Леніна, у соцмережах оголошень про їх продаж – хоч греблю гати.

Реклама

За мармуровий бюст лідера більшовиків просять 10 тисяч доларів, за бронзову статуетку – понад три тисячі гривень, а з за платинову голову вождя з ордена Леніна – півтисячі доларів.

Тож у влади міста Чоп є хороші шанси продати Ілліча за кругленьку суму, а вторговані кошти витратити на благо міста.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно