Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жителі Берегова гадають, що це так низько над містом літало і страшенно гуділо

Жителі Берегова гадають, що це так низько над містом літало і страшенно гуділо

Жителі Берегова гадають, що це так низько над містом літало і страшенно гуділо

Що за аероплан над Берегівщиною літав? Жителі міста й району подумали, що заблудився якийсь контрабандист чи хтось серед білого дня вивчає кордон, щоби переправити туди контрафактні цигарки. Виявилося, що і не перше, і ні друге. Хоча певну категорію літальний апарат із "минулої епохи" таки налякав...

ВІДЕО ДНЯ

Над Береговом давно так низько не літали ані гвинтокрилі, ані аероплани. Хіба що дельтаплани чи дрони, про які дізнаємося з інтернет-сайтів. Востаннє у небі зблизька бачили хіба-що МІГи, які дислокувалися в Мукачеві на аеродромі. Однак це було ще у минулому столітті. Натомість останнього понеділка близько тринадцятої години за к. ч. пів-міста кілька разів задивлялося увись, коли на ним «розминався» аероплан-кукурудзяник. Гримотіло та деренчало так, що доводилося вуха затуляти та діток до себе притуляти – у школах усі бігли на вулицю та до вікон, аби побачити, що собою являє двохмоторний АН-2. Можливо, що цей був аероплан іншої модифікації. Та суть не в тому, що у небі літало. Ніхто не міг зрозуміти та чітко пояснити – хто літав, звідки взялася "Аннушка" – найпопулярніший літак радянських часів? Дехто жартував, що робить аерофотозйомку. Хоча говорити нині про це – смішити самого себе. Зараз безпілотники виконають будь-яке завдання – до того ж якісно, виразно, рельєфно.

До речі, колись на просторах СРСР їх літало понад 6 тисяч. Більшість з них призначалася для сільськогосподарських робіт і санавіації. Зараз їх нерідко використовують контрабандисти для транспортування за кордон безакцизних товарів – цигарок насамперед! Гадалося, що на цей раз уже серед білого дня вирішили переправити на той бік "ліве" куриво. Або пілот просто заблукав. Щоби з‘ясувати істинність польотів над нашим містом аероплана, ми зателефонували компетентним службам. У райвідділі СБУ, приміром, сказали, що нічого страшного не трапилося, над Берегівщиною (і не тільки) АН літав, аби зафіксувати, які поля треба обробляти хімічними добривами. Найняли його підприємці аграрної сфери. Ось така проста розв‘язка цього понеділкового польоту аероплана, що наробив неабиякого шуму. Натомість у деяких селах, Гаті насамперед, люди переповідали, що АН кружляв дуже низько, мовляв, вишукував, де рубають на зиму дрова.

Реклама

"Аннушка" того понеділка й насправді над усім районом літала. Але це аж ніяк не пов‘язано з пошуком "лісогубів", бо шукати їх треба не на рівнинній Берегівщині, а в інших, віддаленіших регіонах краю. 

Автор: Михайло Синьоокий

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно