Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівський міськвиконком ще 9 дітям надав статус позбавлених батьківського піклування

Мукачівський міськвиконком ще 9 дітям надав статус позбавлених батьківського піклування

Мукачівський міськвиконком ще 9 дітям надав статус позбавлених батьківського піклування
Рішенням виконкому Мукачівської міської ради від 24.01.2012 року 9 дітям був наданий статус позбавлених батьківського піклування. Всього на обліку служби у справах дітей Мукачівського міськвиконкому...

Рішенням виконкому Мукачівської міської ради від 24.01.2012 року 9 дітям був наданий статус позбавлених батьківського піклування. Всього на обліку служби у справах дітей Мукачівського міськвиконкому перебувають 78 вихованців дитячих інтернатних закладів, які залишились без піклування батьків і потребують влаштування до сімейних форм виховання.

ВІДЕО ДНЯ

Громадяни, які бажають узяти дітей на виховання та спільне проживання, прохання звертатись до служби у справах дітей виконавчого комітету Мукачівської міської ради (вул. Пушкіна, 2, каб. 50).

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, можуть бути влаштовані тільки в сім'ї повнолітніх осіб. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, не можуть бути влаштовані в сім'ї осіб, які:

Реклама

- визнані в установленому порядку недієздатними або обмежено дієздатними;

- позбавлені батьківських прав, якщо ці права не були поновлені;

Реклама

- були усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями іншої дитини, але усиновлення було скасовано або визнано недійсним, опіку, піклування чи діяльність прийомної сім'ї або дитячого будинку сімейного типу було припинено з їх вини;

- були засуджені за злочини проти життя і здоров'я, волі, честі та гідності, статевої свободи та статевої недоторканості особи, проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності, у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також за злочини, або мають непогашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість за вчинення інших злочинів;

- перебувають на обліку або на лікуванні у психоневрологічному чи наркологічному диспансері;

Реклама

- зловживають спиртними напоями або наркотичними засобами;

страждають на хвороби, перелік яких затверджений МОЗ щодо осіб, які не можуть бути усиновлювачами;

- є інвалідами I і II групи, які за висновком медико-соціальної експертної комісії потребують стороннього догляду;

- проживають на спільній житловій площі з членами сім'ї, які мають розлади здоров'я або поведінку чи спосіб життя, що може негативно вплинути на здоров'я дитини, її фізичний, психічний, моральний стан або інтелектуальний розвиток;

- не мають постійного місця проживання та постійного заробітку (доходу);

- поведінка та інтереси яких суперечать інтересам дитини, яка може бути влаштована в сім'ю на виховання.

Батьки-вихователі є законними представниками вихованців і захисниками їх прав та інтересів у всіх органах, установах та організаціях без спеціальних на те повноважень.

Реклама

Питання захисту житлових прав батьків-вихователів та осіб, які проживають з ними, регулюються угодою.

На час навчання вихованців у професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації після досягнення ними 18-річного віку кошти на їх утримання виділяються дитячому будинку сімейного типу з державного бюджету, якщо вихованці на час навчання проживають у цьому будинку до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

Матеріальне забезпечення прийомної сім'ї

Фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення. Порядок призначення і виплати грошового забезпечення визначається Кабінетом Міністрів України.

Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім'ї, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім'ї.

Заощаджені протягом року бюджетні кошти вилученню не підлягають і використовуються прийомними батьками для задоволення потреб прийомних дітей у наступному році.

Родичі дитини, які мають намір взяти її під опіку, піклування, курс навчання не проходять.

Реклама

У разі призначення опікуна, піклувальника враховується бажання дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Бесіда з дитиною проводиться працівником служби у справах дітей з урахуванням її віку, обставин, за яких вона втратила батьківське піклування, не принижуючи гідність дитини та осіб, які виявили бажання взяти її під опіку, піклування. За результатами бесіди складається довідка.

Мукачівська міська рада

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно