Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мерія пригрозила мукачівцям немалими штрафами за неприбраний сніг

Мерія пригрозила мукачівцям немалими штрафами за неприбраний сніг

Мерія пригрозила мукачівцям немалими штрафами за неприбраний сніг
Мукачево готується до Всеукраїнського перепису населення, про це стало відомо з повідомлення начальника інспекції з благоустрою УМГ Бежевця О. Г. на сайті Мукачівського...

Мукачево готується до Всеукраїнського перепису населення, про це стало відомо з повідомлення начальника інспекції з благоустрою УМГ Бежевця О. Г. на сайті Мукачівського міськвиконкому.

ВІДЕО ДНЯ

Шановні жителі міста !

Кабінетом Міністрів України від 9 квітня 2008 року №581 прийнято розпорядження «Про проведення у 2012 році Всеукраїнського перепису населення». Одним із найважливіших етапів підготовки робіт до проведення Всеукраїнського перепису населення є дотримання належного порядку в адресному господарстві. Житлове господарство, а відповідно і його адресація, зазнає постійних змін внаслідок реконструкції раніше забудованих територій, знесення старих та будівництва нових будинків, перейменування вулиць, тощо. Наше місто з кожним роком стає все красивішим – будуються нові сучасні житлові будинки, офіси, магазини, обновляються старі оселі - “одягаються” в різноманітні “шуби”, будуються паркани, при цьому знімаються покажчики з назвою вулиці та номером будинку, які губляться або лежать деінде. Прикріпити їх назад господарі домоволодінь просто забувають.

Реклама

На даний час у місті проводиться підготовча робота до Всеукраїнського перепису населення та перевірка стану адресного господарства. Станом на 01 січня 2012 року перевіркою у м.Мукачево, яка була проведена ЖРЕПами та інспекцією з благоустрою, було охоплено 145 вулиць, 3281 будинок. У ході перевірки було виявлено порушення стандартів системи візуальної інформації адресного господарства, а саме: відсутні номерні знаки на багатьох будинках, які знаходяться у приватній власності; на будинках, що є першими(останніми) на вулиці, зовсім відсутні аншлаги з назвою вулиць(вул. Пирогова, вул. Кошута, вул. В. Стуса, вул. Ш. Пака, вул. Пархоменко, вул. Ударників, вул. Оробця, вул. Борканюка та ін.). Також відсутні аншлаги з назвою вулиць та номерні знаки на нежитлових будівлях.

Враховуючи державне значення перепису населення та виходячи з вищевикладеного, ми звертаємось до вас, шановні мукачівці, з проханням прослідкувати за тим, щоб на кожному приватному будинку, офісі, кафе, магазині, будівлі установи та організації були встановлені номерні знаки, аншлаги тощо. Відсутність номерних знаків на будинках утруднюють роботу не тільки переписного персоналу, а й представників служб, які проводять відвідування громадян вдома: лікарів, зв’язківців тощо.

Реклама

До речі, слід зазначити, що встановлення та утримання в задовільному стані номерних знаків на будинках, аншлагів з назвами вулиць, площ, кварталів на кутових будинках зобов’язані здійснювати громадяни та суб’єкти господарювання згідно п. 2.15 “ Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів м.Мукачево ”.

Крім цього, згідно з вимогами п. 3.16 «Правил благоустрою ... м.Мукачево» при снігопадах і ожеледиці власники приватних будинків, кафе, магазинів та інші суб’єкти господарювання зобов’язані на прилеглих територіях прибирати та очищати тротуари від снігу та льоду та посипати піском. Своєчасно очищати дахи, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки (встановлення огорож на тротуарах і негайним прибиранням скинутого льоду і снігу).

Недотримання вище вказаних вимог тягне за собою накладання штрафу на фізичних осіб від 340 грн. до 1360 грн., на юридичних осіб від 850 грн. до 1700 грн., що, погодьтеся, не так вже й мало у наш фінансово нелегкий час.

Реклама

Дякуємо за порозуміння і співучасть у підготовці до Всеукраїнського перепису населення!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно