Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті фахівці з’ясували причину вибуху газу у житловому будинку, внаслідок якого загинула пенсіонерка

На Закарпатті фахівці з’ясували причину вибуху газу у житловому будинку, внаслідок якого загинула пенсіонерка

На Закарпатті фахівці з’ясували причину вибуху газу у житловому будинку, внаслідок якого загинула пенсіонерка

Комісія Управління Держпраці у Закарпатській області, очолювана начальником відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Віталієм Ляховичем, що завершила технічне розслідування причин виникнення аварії, яка сталася 24 вересня поточного року в будинку №49 по вул. Гагаріна в с. Стеблівка Хустського району, встановила причину резонансної аварії. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Закарпатгаз".

ВІДЕО ДНЯ

До аварії призвела елементарна неуважність при користуванні газовою плитою, – наголошує член комісії, головний інженер служби експлуатації Хустського відділення ПАТ "Закарпатгаз" Василь Бенца. – Інша справа, що прикрої помилки - витоку газу в приміщення через недозакриту конфорку газової плити – припустилася важкохвора, внаслідок похилого віку немічна Василина С. Вона ж у кінцевому підсумку й потерпіла, отримавши травми несумісні з життям. Нещасний випадок призвів до летального наслідку: Василина С., 1934 року народження, через добу померла в лікарні.

Проте гіпотетично наслідки аварії могли б бути просто вражаючими. При вибуху газоповітряної суміші більшої сили постраждали б і троє членів родини загиблої, що безпечно спали за стіною. Були б значно більшими й матеріальні збитки, адже руйнувань зазнало б не тільки приміщення прибудови, де безпосередньо стався вибух, а й будинок, який знаходиться поруч. Тож чи можна було залишати без нагляду хвору жінку при тому, що за свідченнями близьких, вони неодноразово помічали та перекривали крани на газовій плиті, які старенька забувала у відкритому положенні?

Реклама

Фахівці, що забезпечують постачання природного газу до осель закарпатців, – резюмує директор технічний ПАТ "Закарпатгаз" Андрій Горват, – систематично наголошують на тому, що газ залишається безпечним набутком цивілізації тільки за умови обережного з ним поводження. Забувати про правила безпеки при користуванні газом у побуті означає піддавати себе непередбачуваним ризикам, які несуть загрозу здоров’ю, а у гіршому випадку й життю людини. Уважність, обачність, намагання убезпечити в першу чергу себе і не в останню тих, хто поруч – головні передумови того, аби природний газ залишався другом і помічником, а не перетворювався на запеклого ворога, який руйнує і вбиває.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно