Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Зіркова закарпатка на шпальтах глянцю поділилась з українцями рецептом бограчу

Зіркова закарпатка на шпальтах глянцю поділилась з українцями рецептом бограчу

Зіркова закарпатка на шпальтах глянцю поділилась з українцями рецептом бограчу

До Дня кухаря, який щорічно відзначається 20 жовтня, популярний журнал Ivona опитав знаменитостей про улюблені страви та секрети їх приготування. Серед них і закарпатка Рената Штіфель, яка розповіла про родзинку закарпатської кухні – бограч.

ВІДЕО ДНЯ

"Я народилася і виросла в Ужгороді, біля словацького та угорського кордону. І страви у нас вдома готували теж західні. Мама готувала “Лопатки“ Боб гуляш і Бограч, рецептом якого я хочу поділитися. Бограч у мене завжди виходить дуже смачний і друзі частенько просять його приготувати.

Для приготування бограчу потрібно кілька сортів м’яса, бажано — яловичина, телятина, рулька, ребра. Також обов’язково копчене сало з прошарком, домашні копчені ковбаски, спеції на ваш смак, з обов’язкових — паприка, чебрець, часник і гострий перець. Картопля, томати, морква, перець, петрушка, кріп, цибуля ріпчаста, петрушка, кріп, яйце, борошно.

Реклама

Беремо глибоку й містку каструлю, бажано з товстим дном. Сало нарізаємо і відправляємо в каструлю, як тільки сало просмажене, додаємо нарізану півкільцями цибулю і тушкуємо під кришкою по прозорості. М’ясо яловичини, телятини і свинячі ребра (копчені) нарізаємо шматками. М’ясо десь по три на три сантиметри, ребра – як дозволять кісточки. Як тільки цибуля стала напівпрозорою, додаємо хорошу столову ложку гіркої паприки, перемішуючи, готуємо близько хвилинки.

Відправляємо в каструлю м’ясо. Перемішуючи, тримаємо на вогні пару хвилин. Додаємо воду так, щоб м’ясо було покрито практично повністю і доводимо до кипіння на сильному вогні, потім робимо маленький вогонь який ви можете зробити і забуваємо про каструльку на 2,5 години. Правда, періодично потрібно помішувати.

Реклама

Поки готується м’ясо, приготуємо чипетки — це просто маленькі галушки, які відщипують від шматка тіста, трохи підсушуються, поки готується гуляш, а потім відправляються туди ж. Отже, з 1 яйця і борошна замішуємо тісто. Якщо потрібно, додайте трохи води. А якщо зовсім не хочеться возитися з тістом — просто візьміть відповідні макарошки. Моркву нарізаємо кубиком, гіркий перець і часник рубаємо і відправляємо до м’яса. Додаємо пелюстки перцю чилі або просто сушений червоний гострий перець, чебрець. Картоплю чистимо і нарізаємо, краще не дрібно. Теж відправляємо в каструлю. Додаємо воду знову так, щоб все було злегка покрито. Готуємо під кришкою 30 хвилин. Перець солодкий (червоний – не принципово) і помідори нарізаємо кубиком. Пікниці (просто гострі ковбаски) нарізаємо. Все додаємо в каструлю і перемішуємо. Вийшло густо, додаємо воду так, щоб вона покривала все на 1 палець зверху і готуємо ще 30 хвилин. Додаємо чипетки. Їм готуватися недовго, буквально 5 хвилин. Нарізаємо багато, дуже багато зелені і додаємо в гуляш. Перемішуємо, доводимо до кипіння і на цьому етапі додаємо 60 мл сухого червоного вина. Доводимо до кипіння, перемішуємо, даємо булькнути ще пару раз і готово!

Незважаючи на довгий і докладний опис, у приготуванні страва абсолютно не клопітна. Але вихід – неймовірно смачний. Їжа, чесно кажучи, дуже чоловіча і дуже ситна. Це для дівчаток попередження".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно