Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський поет видав оригінальну книгу кишенькового формату

Закарпатський поет видав оригінальну книгу кишенькового формату

Закарпатський поет видав оригінальну книгу кишенькового формату

Книги, як і люди, народжуються у муках. І не кожній судилося вийти на широку життєву дорогу й зустрітися з його величністю Читачем, стати подією, про яку говорять.

ВІДЕО ДНЯ

Новій поетичній книзі Василя Густі «Світанок у День Анни» поталанило. Адже вона з’явилася на світ мов довгоочікуване дитя, появі котрого радіють усі – автор, видавець, меценати, читачі, – йдеться у статті газети "Панорама" від 20 жовтня.

Бо саме на світанку, що настає напередодні Дня святої Анни – 22 грудня – найдовша холодна ніч у році. А вже так сталося, що і в поета, і в мецената мами мали це благословенне ім’я.

Реклама

Ось перед нами нова книга віршів відомого поета Василя Густі, яка щойно побачила світ в ужгородському видавництві Ольги Лоре. Сто тридцять сторінок кишенькового формату вмістили в себе класичні вірші майстерного автора, написані саме для кожного з нас. Адже «то зовсім різні речі, коли пташка співає на дереві і коли пташка співає саме для цього дерева».

Як зазначає у передмові до збірки «Літа... Мої літусі» член Національної спілки письменників України Мар’яна Нейметі, обласну організацію якої упродовж багатьох років очолює Василь Густі, у його доробку – десятки поетичних збірок, книги прози, п’єси, численні статті… І ось зараз «Світанок…»

Реклама

У вступному слові автор збірки Василь Густі згадує поетичні вечори просто неба в Ужгороді, біля теперішнього хімфаку УжНУ. Одні хвалили їх, інші критикували. Але молодих поетів завжди надійно підтримував один із тодішніх лідерів молоді Закарпаття, а сьогодні відомий державний і громадський діяч Іван Васильович Іванчо, який змолоду любив і цінував художнє слово. Адже в сім’ї його батьків завжди у пошані були книга, мистецтво, знання.

Тож як міг, так підтримував своїх ровесників – і в творчості, і в житті. За що вони були Івану Васильовичу вдячні.

Працюючи на високих посадах, перебуваючи на дипломатичній службі, народним депутатом України – Іван Іванчо завжди знаходив і знаходить можливість поцікавитися, як справи у літераторів, художників…

Реклама

Цю рису перейняв від батька його син – Олексій Іванович Іванчо – керівник товариства «Термальні води «Косино». Вони вже спільно підтримують нові творчі ініціативи й починання.

Збірка поезій «Світанок у День Анни» також вийшла завдяки підтримці шанувальників і прихильників художнього слова, наших краян – Івана Васильовича та Олексія Івановича Іванчів.

– Щиросердечно дякую їм, – наголошує Василь Густі. – Це один із приємних і важливих епізодів мого життя, який дає наснагу для подальшої творчої праці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно