Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Великоберезнянщині встановили меморіальну дошку бійцю АТО Віталію Мореці

На Великоберезнянщині встановили меморіальну дошку бійцю АТО Віталію Мореці

На Великоберезнянщині встановили меморіальну дошку бійцю АТО Віталію Мореці

2 роки тому в зоні АТО на 32-му році життя загинув закарпатець Віталій Морека. Родом він із села Смерекова, що на Великоберезнянщині. Трагедія сталася саме в День народження його матері. В пам’ять про героя в селі провели мітинг-реквієм та відкрили меморіальну дошку в школі, де він навчався.

ВІДЕО ДНЯ

"Віталій був дуже здібним учнем. Він завжди готовий був до уроку. Він поєднував своє навчання із допомогою батькам по сільському господарству. Дуже багато читав. Дуже любив товаришів і завжди був правдивим, енергійним, дитиною такою рішучою, винахідливою", – каже Олена Попадич, класний керівник Віталія.

Мати дуже важко переживала втрату сина. Він був наймолодшим у багатодітній родині. Сестри покійного до сьогодні не можуть повірити у загибель брата, який їм завжди був опорою та підтримкою.

Реклама

"30-го числа він мені ще після обіду подзвонив, сказав, що все добре, а 31-го його вже не стало. Він зі мною прожив на квартирі після армії майже 10 років. Він мені дуже допомагав, мені його дуже не вистачає", – мовила Ганна Морека, його сестра.

Віталій, отримавши повістку, одразу ж пішов у військкомат і остаточно вирішив їхати на фронт. Пробув він там більше трьох місяців.

Реклама

"У жовтні, 2 роки назад я їздив у Бахмут, тоді він називався за посилками, які там передавали. І мене попросили нашим хлопцям в Попасній принести ці посилки. По донесенням командира можу сказати, що Віталій загинув від розриву гранати", – стверджує Олег Белейканич, в.о. заступника комісара Великоберезнянського військкомату.

Меморіальну дошку освятили, після чого учні школи поклали до неї квіти та свічки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно