Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Синоптики розповіли якою буде зима на Закарпатті

Синоптики розповіли якою буде зима на Закарпатті
Фото: Сергій Рабченок

2017 рік буде роком під знаком Місяця, що накладає певні стереотипічні особливості на формування погодних умов. Підготовка до зими почнеться вже з середини листопада, і в цьому місяці очікуються легкі заморозки та сніг.

ВІДЕО ДНЯ

Зима буде холодною та сніжною і протриває за погодою навіть трохи довше, захопивши частину березня.

При цьому серйозних опадів у вигляді снігу та дощу в Закарпатті не очікується, тому варто очікувати хоч і морозної, але відносно сухої та сонячної зими.

Реклама

Перший місяць зими – грудень – у Закарпатті буде помірковано морозним, середня температура повітря обіцяє не падати нижче -13... -15 градусів по Цельсію.

Основні морози в грудні припадуть на середину місяця, в першій половині не очікується великих опадів, тож можна спокійно виходити з дому без парасольки, не боячись промокнути.

Реклама

Ближче до нового року, як завжди, станеться невеличке потепління та збільшаться опади, головним чином у вигляді мокрого снігу. Штормових вітрів також не очікується, у цьому плані погода буде спокійною.

У січні 2017 року погода в Закарпатті буде найхолоднішою за всі місяці наступаючої зими, хоча перші дні місяця будуть терпимими. В першій половині січня прогнозуються сильні опади, а стовбчик термометру в денний час опуститься до -15... -19 градусів по Цельсію.

Друга половина місяця принесе з собою серйозні морози, опадів буде мало, нічна температура різко знизиться. Наприкінці січня варто очікувати невеликого потепління, яке принесе з собою мокрий сніг.

Реклама

Крім того, в цьому місяці варто очікувати також природних катаклізмів у вигляді сильного вітру. Пориви вітру можуть досягати 10-15 кілометрів на годину, а це означає майже штормове попередження.

Найбільш репрезентативним, помірковано холодним, таким, якою очікується зима в Україні в 2016-2017 р., буде лютий 2017 року. Хоч він і буде утримуватись в межах температурної норми помірно-континентального клімату, проте все одно буде холодніший ніж у попередні роки. На початку місяця температура буде доволі помірною як для зими, снігопади, що почнуться в кінці січня, будуть продовжуватись і в першій половині лютого і принесуть з собою деяке потепління.

Але в другій половині місяця слід очікувати серйозного похолодання і спуску стовбчику термометру на 4-5 градусів порівняно з середніми січневими температурами. Не виключені також різкі переміни в погодних умовах протягом цього місяця, так що краще бути до них готовим і тримати під рукою парасольку, а вдягатись, навіть якщо здається, що надворі тепло, з розрахунком на те, що будь-якої секунди погода може змінитись і застати вас зненацька.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно