Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Архієпископу Феодору – 50: іменинника вітали перед богослужінням на Червоній горі

Архієпископу Феодору – 50: іменинника вітали перед богослужінням на Червоній горі

Архієпископу Феодору – 50: іменинника вітали перед богослужінням на Червоній горі
ВІДЕО ДНЯ

4 листопада 2016 року, керуючому Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішому Феодору, архієпископу Мукачівському і Ужгородському виповнюється − 50. Предстоятель УПЦ, митрополит Онуфрій, привітав керуючого Мукачівською єпархією наступними словами: "Премудрий Создатель, Якому Ви мали намір служити всім серцем своїм і душею своєю, привів Вас у Свято-Троїцьку Сергієву Лавру, де осягаючи істини Божественного Одкровення у духовних школах та окормляючись у раки преподобного Сергія Радонезького, Ви прийняли чернечий постриг і священний сан. Звершуючи впродовж багатьох років пастирське служіння у Миколаївському жіночому монастирі в Мукачеві, Ви ретельно дбали про збереження невіст Христових у вірності своєму Небесному Жениху. З огляду на Вашу ревність і жертовність у трудах, Господь Своєю Божественною благодаттю приєднав Вас до величного сонму єпископів, щоб, стоячи на світильнику церковному, Ви сповіщали день у день спасіння Бога нашого (Пс. 95:2), подаючи врученій пастві дієвий приклад живої віри, непохитної надії і християнської любові.

У цей знаменний день молитовно бажаю Вашій Святині міцного здоров’я, миру та духовної радості. Нехай Всемилостивий Господь, предстательством Преблагословенної Діви Марії, завжди укріпляє Ваші душевні та тілесні сили і дарує невичерпну наснагу для подальшого архіпастирського служіння на многая і благая літа!"

Реклама

Сьогодні ж, 4 листопада, в п’ятницю 20-ї неділі після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті ікони Божої Матері «Казанської» (1612) керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Мукачівському Красногорському Всіхсвятському чоловічому монастирі. 

На службу прийшло чимало відомих закарпатців, щоб особисто привітати архієпископа. Зокрема, серед інших на Червоній горі були помічені міські голови Ужгорода та Мукачева, голова Мукачівської РДА, сільські та селищні голови Закарпаття та представники депутатського корпусу краю. Дарували великі оберемки троянд, ікони та навіть... торт з елементом архієрейського одягу. 

Реклама

Пропонуємо Вашій увазі фоторепортаж Віталія Мухи зі святкового богослужіння, який він поширив на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно