Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Мукачівщині, Свалявщині та Воловеччині затопило підвали житлових будинків

На Мукачівщині, Свалявщині та Воловеччині затопило підвали житлових будинків

На Мукачівщині, Свалявщині та Воловеччині затопило підвали житлових будинків
ВІДЕО ДНЯ

За останньої доби сумарна інтенсивність опадів склала до 120 мм. З початку паводку до 160 мм, що перевищує дві місячні норми. В результаті опадів на річках Закарпаття продовжуються підйоми рівнів води:

– в гірській частині р.Тиса, у верхніх і середніх притоках р.Тиса на 1–2 м;

Реклама

– на р. Уж – на 2,6 м;

– на р. Боржава, с. Довге – на 1,8 м;

Реклама

– на р. Ріка, смт. Міжгір’я – на 2,0 м;

– на р. Латориця, м. Мукачево – на 1,8 м.

Внаслідок перезволоження ґрунту та інтенсивних опадів стався зсув ґрунту – в Рахівському, Воловецькому та Великоберезнянському районах загальним об’ємом 250 куб.м, – йдеться у повідомленні У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Станом на 17:00 07.11.2016 залишаються підтопленими 15 домогосподарства, 40 га сільгоспугідь, пошкоджено 1 залізобетонний міст, зруйновано 2 дерев’яні переходи, а саме:

– в Перечинському районі о 9:00 відбулося підтоплення 8 свердловин Перечинського водозабору. Станом на 17:30  припинено водопостачання м. Перечин. Для підвозу питної води задіяні 2 одиниці техніки КП «Комунальник». В результаті підтоплення від централізованого водопостачання відключено 1117 абонентів в житловому секторі (3370 осіб): 33 багатоквартирні житлові будинки (двоповерхові – 18, триповерхові – 3, чотириповерхові – 1, п’ятиповерхові – 11) (1500 осіб), 599 приватних будинків (1870 осіб),  а також 14 (ДНЗ – 3, школи – 3, лікарня – 1) об’єктів державної власності та місцевого самоврядування і 61 приватне підприємство в загальній кількості близько 5760 осіб. Загальна кількість населення  м. Перечин – 7200 осіб.

Підтоплено та відкачано воду з 5-ти дворогосподарств с. Зарічево по вул. Духновича та 11-ти дворогосподарств в м. Перечин по вул. Ужгородській та вул. Ужанській.

У Міжгірському районі частково розмите дорожнє покриття автодоріг місцевого значення в селах Голятин, Буковець, Синевир, Колочава, Лісковець та Репинне загальною протяжністю 1410 пог. м. Також в с. Синевир підмито габіонну сітку протяжністю 40-50 м та знесено 2 дерев’яні містки до житлових будинків. Підтоплено та відкачано воду з приміщень елетрощитової електропідстанції ЗПТ № 4 та підвального приміщення ДНЗ «Сонечко» смт. Міжгір’я та території одного дворогосподарства.

В Іршавському районі підтоплено сільгоспугіддя загальною площею 40 га в с. Сільце та с. Вільхівка.

У Свалявському районі підтоплено та відкачано воду з підвалів 13 житлових будинків та дворогосподарств (10 – у с. Пасіка, 3 – у м. Свалява),  пошкоджено опору моста по вул. Головній у м. Свалява.

У Воловецькому районі підтоплено та відкачано воду з підвалів та дворогосподарств 8 житлових будинків (5 – у с.Н. Ворота, 2 – у смт Жденієво, 1 – с. Канора).

Реклама

У м.Ужгород підтоплено 6 підвалів житлових будинків та 5 дворогосподарств (роботи по відкачці води тривають).

У Мукачівському районі підтоплено 3 підвали житлових будинків та 9 дворогосподарств у с. Кольчино по вул. Водній та вул. Зеленій (роботи по відкачці води тривають).

У Великоберезнянському районі підтоплено 6 дворогосподарств  у смт В. Березний по вул. Зеленій та вул. Гагаріна, 3 дворогосподарства у с. Стужиця (вода зійшла самоплином).

Для відкачки та пропуску води, прочищення водовідвiдних придорожних канав на території даних населених пунктів залучено:

– від У ДСНС у Закарпатській області 40 осіб та 12 од. техніки;

– від Перечинської міськради 2 одиниці техніки та 4 осіб;

– від ГУ національної поліції 5 одиниці техніки та 15 осіб особового складу;

Реклама

– від служби автомобільних доріг 9 одиниці техніки та 27 осіб;

– від БУВР Тиса 75 осіб, 2 насосні станції, 11 одиниць техніки.

Станом на 17:00 7 листопада підрозділами УДСНС відкачано близько 3380 куб.м води з 40 дворогосподарств (в тому числі 21 з підвалів житлових будинків).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно