Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Вченій раді УжНУ звітували про набір в аспірантуру та удосконалювали структуру університету

На Вченій раді УжНУ звітували про набір в аспірантуру та удосконалювали структуру університету

На Вченій раді УжНУ звітували про набір в аспірантуру та удосконалювали структуру університету

У вівторок, 8 листопада, відбулося засідання Вченої ради УжНУ. На її розгляд було винесено питання підсумкової атестації аспірантів та результати набору в аспірантуру у 2016 році, затвердження акредитаційних  матеріалів, реорганізаційні зміни у структурах факультетів та низка інших.

ВІДЕО ДНЯ

На початку засідання ректор університету Володимир Смоланка нагородив професора Хому Олексика почесною грамотою МОН України. Опісля до слова була запрошена завідувач відділу аспірантури та докторантури Наталія Міклош, яка доповіла про підсумкову атестацію аспірантів та результати набору в аспірантуру у 2016 році. Вона повідомила, що станом на 8 листопада в аспірантурі Ужгородського національного університету навчається 325 аспірантів та 18 докторантів. Другим питанням розглядалось затвердження акредитаційних та ліцензійних матеріалів, яке підтримали одноголосно, – інформує прес-служба УжНУ. 

 

Реклама
На Вченій раді УжНУ звітували про набір в аспірантуру та удосконалювали структуру університету – 01

Проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Сливка доповів низку важливих питань, серед яких хід виконання плану роботи з усунення зауважень Держінспекції вищих навчальних закладів, а також здійснення заходів для удосконалення структури університету.

Реклама

У результаті голосування було об’єднано  кафедру слов’янської мови та контрастивного мовознавства з кафедрою літератур народів світу та компаративістики, утворивши «Кафедру слов’янської філології та світової літератури».

Зазнали змін факультет здоров’я людини та загальноуніверситетська кафедра фізичного виховання. Шляхом їх злиття створено новий факультет – «Факультет здоров’я та фізичного виховання», який складається з чотирьох кафедр: теорії і методики фізичного виховання; фізичної реабілітації; основ здоров’я; фізичного виховання.

Реорганізовано й історичний факультет, факультет міжнародної політики, менеджменту та бізнесу, факультет міжнародних відносин. На їхній базі створено два нові факультети – «Факультет історії та міжнародних відносин» та «Факультет міжнародних економічних відносин».            

Реклама

Гуманітарно-природничому факультету з угорською мовою навчання було надано статус Навчально-наукового інституту із наступною структурою:

- Кафедра угорської філології

- Кафедра історії Угорщини та європейської інтеграції

- Кафедра фізико-математичних дисциплін

- Центр гунгарології

- Центр дослідження європейської інтеграції та національних меншин.

 Також змінено структуру факультету суспільних наук шляхом приєднання до нього загальноуніверситетської кафедри педагогіки та психології, змінивши її назву на «Кафедра педагогіки».

Реклама

Змінила назву кафедра міжнародних відносин на «Кафедра міжнародної політики», кафедра міжнародного бізнесу, логістики та менеджменту стала «Кафедрою бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту», а кафедру прикладної лінгвістики приєднали до факультету міжнародних відносин.

Вченою радою одноголосно було підтримано рішення про створення Інформаційно-видавничого центру УжНУ, який об’єднав у єдину структуру університетські медійні та видавничі підрозділи.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно