Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті планують замінити шиферне покриття шкіл, садочків та медзакладів на екологічно чисті матеріали

На Закарпатті планують замінити шиферне покриття шкіл, садочків та медзакладів на екологічно чисті матеріали

На Закарпатті планують замінити шиферне покриття шкіл, садочків та медзакладів на екологічно чисті матеріали

До втілення відповідного проекту залучатимуть закордонних партнерів області, зокрема Височіну та Пардубіцький край Чеської Республіки, з якими Закарпаття успішно співпрацює над проектами реконструкції об’єктів соціальної сфери. Про це йшлося під час зустрічі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля з новопризначеним Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком, який перебуває в області з кількаденним візитом.

ВІДЕО ДНЯ

– Дев’яносто відсотків садочків та шкіл Закарпаття покриті шифером, котрий заборонений до використання в країнах ЄС через домішки у ньому азбесту. Шифер не тільки шкідливий для здоров’я, але й нестійкий до негод, що показав нам останній градобій. Наступного року в обласному та місцевих бюджетах плануємо передбачити кошти на заміну цих покрівель, – зазначив Г. Москаль. – Втілити відповідну гуманітарну програму плануємо за допомогою співфінансування закордонних регіональних партнерів Закарпаття, зокрема і Чеської Республіки.

Павел Пешек та Геннадій Москаль також обговорили можливість залучення чеської допомоги у реконструкцію Ужгородського аеропорту та згодом долучення до ринку авіаперевезень чеських кампаній.

Реклама

Дипломат подякував керівнику краю за підтримку чеської національної меншини на Закарпатті та пообіцяв докласти максимум зусиль у межах своєї компетенції для втілення спільних міждержавних проектів в економічній, культурній, освітній сферах та вирішення проблем у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно