Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Четверо закарпатських чиновників позбулися своїх посад через фінансові порушення

Четверо закарпатських чиновників позбулися своїх посад через фінансові порушення

Четверо закарпатських чиновників позбулися своїх посад через фінансові порушення

Протягом січня-жовтня п.р. спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області провели 79 перевірок, із яких 72 – ревізії фінансово-господарської діяльності.

ВІДЕО ДНЯ

За результатами проведених ревізій, виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 15,6 млн грн.

Зокрема, на одному із державних підприємств області встановлено безпідставне перерахування 1,3 млн грн під виглядом сплати ПДВ особі, з якою підприємство господарсько-правових відносин не мало.

Реклама

Порушення, що призвели до втрати 1,8 млн грн виявлено під час ревізій чотирьох управлінь праці та соціального захисту населення області. Зокрема, йдеться про зайве нарахування та виплату щомісячної адресної допомоги вільно переміщеним особам на загальну суму 1,3 млн грн. У двох управліннях міського господарства встановлено втрати міських бюджетів на загальну суму 2,2 млн грн. Зокрема, внаслідок бездіяльності недоотримання надходжень орендної плати за використання комунального майна у сумі 0,7 млн грн та доходів у вигляді пайової участі на розвиток інфраструктури міст у сумі 0,6 млн грн. 

Читайте також:
У Мукачеві незаконно на соціальну допомогу витратили більше 700 тисяч гривень
Реклама

Також ревізори встановили факти виплати заробітної плати за невідпрацьований час, завищення вартості виконаних робіт та послуг тощо.

За результатами ревізій, до підприємств і установ, які порушили бюджетну дисципліну, застосовано 58 фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань. Правоохоронним органам спрямовано матеріали 41 ревізії, за якими розпочато 18 досудових розслідувань. До Державної служби фінансового моніторингу направлено 5 інформацій про запобігання та протидію легалізації доходів одержаних злочинним шляхом на загальну суму 7,3 млн грн.

Для забезпечення відшкодування винними особами втрат фінансових ресурсів до суду подано 5 позовів на суму 753,5 тис грн. Подання ще 23 таких позовів ініційовано перед органами прокуратури та установами.

Реклама

За допущені порушення 4 посадові особи звільнено, 252 – притягнуто до адміністративної, а 99 – до дисциплінарної і матеріальної відповідальності, – інформують в управлінні Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно