Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Київські багатії за шалені гроші розкупили практично половину землі у курортному закарпатському селі

Київські багатії за шалені гроші розкупили практично половину землі у курортному закарпатському селі

Київські багатії за шалені гроші розкупили практично половину землі у курортному закарпатському селі

У світі найдешевший острів можна купити за 30 тисяч доларів, у Закарпатті ж – офіційно не можна. Та й острівці у нас маленькі, переважно на невеликих водоймах та річках, часто підтоплюються і непридатні для проживання. Утім штучні та природні озера в нашому краї інтенсивно «обростають» оздоровницями, відпочинок у яких – не з дешевих, тож і виходить, що неофіційно придбати острівець таки можна…

ВІДЕО ДНЯ

Райська насолода всього за 3 тисячі умовних одиниць

Особливим попитом на Хустщині користується курортний Шаян. Гектар землі у мальовничому селі коштує від 3 тисяч доларів, хоча  можна й поторгуватись. Місцеві мешканці, безумовно, знають собі ціну і враховують той фактор, що охочих стати володарями земельної ділянки у серці Карпат, де з крана тече не звичайна, а цілюща мінеральна вода – чимало. Багато столичних олігархів, депутатів та міністрів щороку лікуються саме в Шаяні і чимало чиновників вищого рангу мають у селі дачі. 

Реклама

– Кияни половину села вже купили. Інколи, якщо комусь «впаде в око» певна земельна ділянка, а господарі не хочуть її продавати, вдаються до залякування, погрожують, виманюють хитрощами, – зауважує місцева мешканка пані Марія.

Інші шаянці слова жінки підтверджують і додають, що чимало людей із села вже виїхали, а останні кілька десятиліть їхній рідний населений пункт активно забудовується людьми, яких часто можна побачити з екранів телевізорів.

Реклама

Ділянка з виходом до озера

Вважається, що найдорожчою в Закарпатті є земля у Шаяні. Чому Хустщина користується таким попитом серед столичного бомонду – невідомо, однак населений пункт вже давно називають селом для обраних, або закарпатськими «Карловими Варами».

Загалом у Шаяні продається чимало будинків та земельних ділянок. Ціни варіюються у залежності від місця розташування. Найдорожчими є неподалік від санаторіїв, біля водойм, у яких можна повудити рибу.

Реклама

Зокрема, серед оголошень можна знайти вакантне «місце під сонцем» на березі озера Силуамська купальня. Власник зауважує, що сусіди всі – з Києва та розхвалює привілеї – сад, місце під стоянку, яке охороняється, близькість до місць для розваг, однак ціну називати відмовляється, хоче бачити реального покупця.

У той же час інший господар люб’язно пропонує чотири земельні ділянки по 2700 євро, кожна з яких має площу 42 сотки. Ще один мешканець Шаяна готовий продати 1, 76 гектарів землі за 3 тисячі доларів.

А от дерев’яний триповерховий будиночок у рекреаційному селі можна придбати за… 290000 $. Але й це ще не все… Виявляється, за 6000 доларів можна взяти в оренду 17 соток землі, правда, невідомо на який термін і на яких умовах.

Отже, чим не безлюдний острів, та ще й неподалік від усіх благ цивілізації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно